Батков: Ловях американски шпиони в полето

09:04
Батков: Ловях американски шпиони в полето
В откровено интервю за Николай Бареков и BNews собственикът на Левски Тодор Батков за първи път разказа подробности от агентурното си минало като войник.

"Приеха ме в ВКР като старшина школник на втората година. Нямах право да откажа, но и аз не желаех да го направя, напротив - гордея се с този факт в биографията си".  Това заяви "синия" бос и разказа, че обичайните му задачи са били свързани с опазването на военни тайни от любопитни шпиони на чужди държави.

Батков разказа пред Бареков как е залягал в полето край пловдивското село Чешнигирово и е пазел тайната на съветските изтребители от най-ново поколение. "Често се гонехме с американските шпиони по нивите", спомня си с носталгия Батков. Най-често военните му приключения включвали отцепването на пътищата, по които западните аташета минавали за разузнаване.

Батков разказа и за последната си среща с арестувания шеф на октопода Алексей Петров. Тя станала преди три седмици по инициатива на Алексей Петров. Петров искал да обсъди с Батков атаките на Александър Томов към старото ръководство на ДАНС за отнемането на лиценза на ЦСКА. Когато Батков и Петров се видели, нямало какво да обсъждат, защото известният като Сашо Апашо вече бил разказал пред медиите своята версия. За пореден път Батков отрече да има нещо общо с отнемането на лиценза на червените. За Bnews Батков заяви, че няма никаква бизнес връзка с между Майкъл Чорни и арестувания Алексей Петров.

Подкрепям правителството за акциите срещу организираната престъпност, но трябва да стигнат и на по-високо, каза собственикът на Левски. Той не изключва да се стигне дори и до ареста на бившия премиер и лидер на БСП Сергей Станишев.

"Дал съм 15 млн. свои пари за издръжката на Левски", тегли чертата Батков за присъствието си в синия клуб. В момента Левски гълта 600-700 хил. лева на месец. "Който е готов да ги даде, моля да заповяда", прикани Батков кандидат-инвеститорите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

toni_sf
26.02.2010 15:46

*lol* това е отбора на милицията забравихте ли

ub7
26.02.2010 12:22

А ти откдаде ги има6е тия 15 милиона да ги дадеш ?