Бербатов, Манчев и Неи най-скъпи

08:56
Бербатов, Манчев и Неи най-скъпи
Продажбите на Димитър Бербатов, Владимир Манчев и бразилеца Неи са най-скъпите сделки, сключвани от ЦСКА за последните десет години.

За Бербатов ЦСКА получи 2,5 млн. евро от Байер Леверкузен, а още над 2 млн. евро влязоха на Армията при трансферирането му от германския клуб в Тотнъм като процент от сделката. От трансфера на Бербатов за 36 млн. евро в Юнайтед ЦСКА не получи нито стотинка, тъй като трансферът се извърши в рамките на една футболна асоциация и не се полагаше 5% отчисление към бившите му клубове, съобщава "7 дни спорт".

Владимир Манчев се подрежда като №2 в класацията от 2000 г. насам. Нападателят премина във френския Лил срещу 2,2 млн. евро. През 2002 г. това бе едната от общо двете сделки за трансферното лято, другата беше с преминаването на Георги Иванов-Гонзо от Левски в Рен за двойно повече пари.

Във времето на Александър Томов първо бяха накупени играчи, а след това ги разпродадоха, като се оказа, че няма с какво да им плащат. Според счетоводните данни само за 2008 г. в ЦСКА са постъпили 9,8 млн. лв. от трансфери. Най-голям беше този на бразилеца Неи, който срещу близо 1 млн. евро отиде в Саудитска Арабия.

В историята на ЦСКА двата най-високи трансфера са на Христо Стоичков и Стилиян Петров. През 1990 г. Барселона плати за Камата 4,5 млн. долара. Срещу същата сума през 1999 г. Петров беше трансфериран в шотландския Селтик.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация