Дават \"Армията\" на ЦСКА, не на \"Титан\"

08:36
Дават \"Армията\" на ЦСКА, не на \"Титан\"
Варианти как стадион "Българска армия" да бъде даден на дългосрочен наем или концесия на собствениците на ЦСКА обсъждат спортното министерство и "Титан", обяви вчера спортният министър Свилен Нейков. Стадионът трябва да се даде на футболния клуб ЦСКА, за да се гарантира, че ще се ползва за спорт, обясни той, цитиран от "24 часа".

Клаузи в договорите за наем на спортни съоръжения, че те ще се ползват за спорт, а не за друга дейност ще вкара спортното министерство. Поводът е решение на правителството отпреди седмица, че зали и стадиони могат да се дават под наем без конкурс, а с пряко договаряне с клубовете и федерациите. Разрешението важи за фирмите "Национална спортна база", "Академика-спорт" и "Академика 2000".

Без допълнителните клаузи федерациите ще могат да преотстъпват базите на фирми, които да ги ползват за други дейности, опасява се спортният министър. Според него фирмите ще могат сами само да сключват договори за наем, но не и да концесионират или продават обектите си.

Строящата се многофункционална спортна зала в столицата също бе прехвърлена вчера към "Национална спортна база".

Междувременно от фирмата обявиха, че вдигат наема на националния стадион за клубни отбори от 5 хил. на 30 хил. лв. на мач. ЦСКА искаше да играе там домакинствата си през пролетта, ако "Армията" не получи лиценз. Техническият директор на ЦСКА Димитър Димитров-Каубоя веднага поиска помощ от лигата и БФС за решаване на проблема.

"Червените" са притеснени, че могат да не получат в последния момент лиценз за "Армията".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация