Тодор Янчев: В ЦСКА сме един за всички

10:54
Тодор Янчев: В ЦСКА сме един за всички
В последно време отново се заговори за разделение на групички и недоволство в ЦСКА. Футболистите си мерили заплатите и отново се делeли на млади и стари, българи и чужденци. Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев внесе яснота по всички тези въпроси в интервю за "7 дни спорт". Смелото сърце, както го наричат червените фенове, говори за колектива, заплатите, групичките и предстоящия мач с Локомотив (Пд) в събота.

- Как ще коментирате появилите се информации, че в ЦСКА има разделение на групички и напрежение между футболистите заради заплатите?

- Действително последните дни се появи много невярна информация. Пишат, че сме отцепили Петре и Панку и че заплатата на Митрески била прекалено висока. Тази информация категорично не е вярна. Климатът в отбора е много добър
работи се с настроение. Всички футболисти са доста задружни, няма никакви групички. Ако абсолютната сплотеност досега ни е липсвала, то в момента сме напълно единни и няма негативно отношение към когото и да било от отбора.

- Вие сте в ЦСКА от доста време, имало ли е преди подобни проблеми? Заговори се за разделение на групички по времето на Любо Пенев, имаше ли такова нещо?

- Не, просто в един момент се бяха събрали четири човека от Сливен и пет човека от Пловдив. Нормално е да са по-близки, все пак са играли заедно. Същевременно и аз съм бил в чужбина и знам, че чужденците се разбират много по-добре помежду си. Искам да подчертая още веднъж, че няма нищо вярно относно конкретните публикации. Междувременно се появиха други информации, че треньорите са недоволни от базата и условията на Панчарево. Това също не е вярно. Тиражираше се, че кондиционният треньор Салваторе бил шашнат от условията, а в действителност той каза, че
дори в Серия "А" нямат по два терена за подготовка, а само по един. Нормално е терените да не са в перфектно състояние, тъй като условията не са пролетни и след дъжд винаги е кално. Това не е учудващо за никой.

- Ако се върнем малко назад във времето, защо се допусна разделение на млади и стари? След загубата от Миньор Иван Караджов и Иван Иванов скочиха на Владо Манчев.

- Не, това беше само след загубата от Миньор, а не постоянно. На никой не му е приятно да губи, още повече на собствен терен. Тогава всички бяха афектирани от срещата и е нормално да си разменят по-остри реплики. Но наистина това беше моментно състояние. В такива моменти е по-хубаво да се разменят реплики и да се вижда, че играчите горят в мачовете, отколкото да си стегнеш багажа и да си тръгнеш.

- Не е тайна, че повечето футболисти знаят заплатите на колегите си. Как се приема това от вашите съотборници?

- Днес (б.р - вчера) прочетохме в един вестник, не искам да му казвам името, колко получава Митрески, както и някои други играчи. Първо това не е вярно. Дори да беше вярно, Митрески е добре дошъл при нас, да е жив и здрав и да получава такива пари. Най-важното е той да ни помага и отборът да печели. Привлечен е, за да дава най-доброто от себе си за ЦСКА, а не да му се гледа заплатата. Нормално е футболист, който отива в чужбина, да получава повече от местните играчи. Напуснал е семейството си и страната си. Никой от отбора не спекулира с тази тема. Дори се майтапим с това и го обръщаме на закачка. Никой не търси сметка на другия, всеки сам сключва договора си. Междувременно искам да взема отношение и относно публикациите за Гранден. Момчето наистина има контузия, която не му позволява да играе. Нека не се спекулира повече по тази тема. Гранден се опитва да тренира, но получи две нелепи контузии. Трябва да го оставим да се възстанови и след това да правим изводи за него.

- Може ли да се говори за румънска групичка в ЦСКА?

- Категорично не. Флорентин Петре е бил при нас и е запознат с кухнята на ЦСКА. Даниел Панку е играл в гранд като Бешикташ и е бил водещо име в този силен отбор. Аз съм с много добри впечатления от престоя му там и сега се вписва идеално в колектива на ЦСКА. Не може да се говори за никакви разделения.


- Има ли проблеми със заплащането или новите собственици са изрядни в това отношение?

- Това са съвсем нормални неща. Веднъж избързват с плащането, друг път може да има забавяне. Все пак живеем във времена на криза, а и ръководството има да покрива и други дългове. Шефовете на клуба се стремят да са максимално коректни с нас, за което сме им благодарни.

- Нека поговорим малко за предстоящия мач с Локомотив (Пд). Каква е нагласата в ЦСКА, има ли настроение?

- Ако в ЦСКА няма настроение, не знам къде другаде може да има. Всички тренират с огромно настроение и желание. Зажаднели сме първенството да започне и чакаме с нетърпение първия мач.

- Победихте с 5:0 в Пловдив, но сега Локомотив се подсили с доста играчи. Очаквате ли по-тежък мач?

- Не трябва да сравняваме Локомотив от есента и този от сега. Ако си правим такива изводи, ще сгрешим и ще имаме проблеми. Знаем много добре с какви футболисти разполага съперника. Не искам да ги възхвалявам, знаем тяхното ниво и откъде можем да си изпатим. Ако ЦСКА си играе играта, няма да има никакви проблеми.

- Това, че в Локо (Пд) има доста футболисти, които са играли в ЦСКА, прави ли отбора по-силен?

- Действително тези играчи вдигат класата на Локо но нека не ги изкарваме супер отбор. Ако гледаме реално, ЦСКА е фаворит и ще се бори за титлата, а не за някакви по-ниски цели. Изобщо няма паралел да се сравняват двата отбора.

- Според вас как ще бъдат посрещнати Йордан Тодоров и Кирил Котев на Армията?

- Знам едно - феновете на ЦСКА обичат своя отбор безкрайно много. Сигурен съм, че 90 минути ще ни подкрепят безрезервно, така както винаги са го правили. Всичко, което ще прави публиката на ЦСКА, ще е единствено с цел да помага на футболистите. След последния съдийски сигнал на Тодоров и Колев най-вероятно ще им бъде отдадено заслуженото. Нашата публика чувства много добре хората и играта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация