Погват пишещите за сексуалната ориентация на Караджов

09:08
Погват пишещите за сексуалната ориентация на Караджов
Ровичканията около сексуалната ориентация на Иван Караджов от ЦСКА отиват на съд. Това стана ясно от съобщение на Комисията за защита от дискриминация.

На 5 март тя ще проведе заседание по повод заглавия в медии, че вратарят на "червените" е опозорил клуба си заради гейските си снимки. Караджата ги пусна във "Фейсбук", на тях той се мляска уста в уста със своя приятел на купон край морето.

Жалбата до комисията е подадена от независими наблюдатели - Вени Марковски и Добромир Добрев. Информациите в жълтата преса, цитирани от няколко сайта, са "подчертано хомофобски", се твърди в оплакването. "Господа, изобщо не е важно дали г-н Иван Караджов е хомосексуален или не.

Проблемът е другаде - защо медиите си позволяват с инсинуации и лъжи да навлизат в личното пространство на известните хора и да коментират техни снимки, давайки простор на хомофобски мнения! Докога някои медии ще насаждат омраза? Според статията да си гей е срамно и позорно, скандално", пише в жалбата.

Ако комисията уважи аргументите на Добрев и Марковски, може да наложи наказание на медиите, включително и парична санкция. Санкцията подлежи на обжалване в административен съд.

Интересното е, че същата комисия, но в Румъния, се задейства заради размисли на Джиджи Бекали относно сексуалността на Иван Иванов, първи приятел на Караджата.

При боса на Стяуа това не е прецедент, той вече беше праснат с 2000 евро за дискриминационни коментари за агитката на Рапид Букурещ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация