Бенфика разпиля Херта и продължава напред в Лига Европа

20:48
Бенфика разпиля Херта и продължава напред в Лига Европа
Бенфика разби Херта у дома с 4:0 в мача реванш между двата отбора от Лига Европа и се класира за следващия етап на турнира.

Португалците тръгнаха в атака още от първите минути и се опитваха да действат технично на скорост. Германците отговаряха с по-твърда игра и плахи опити за контри. Някъде около 15-а минута над стадиона започна да се сипе градушка, която все повече затрудняваше съперниците.

Бенфика продължи да натиска и в 18-а минута Анхел Ди Мария пропусна най-чистото положение до момента. В 25-а минута обаче логичното се случи. Пабло Аймар бе изведен сам срещу вратаря на Херта през центъра на противниковата защита и не сгреши – 1:0 за домакините.

Португалците комбинираха чудесно по левия фланг на атаката си, а "старата дама" трудно изнасяше топката, но в 32-а минута Рафаел все пак успя да застраши стража на Бенфика. Две по-късно отново той пробва далечен шут, но в ръцете на вратаря.

В 39-а минута Хавиер Савиола с крак засече хубаво центриране, но ударът му срещна гредата.

Втората част започна чудесно за домакините и Оскар Кардосо в 48-а минута удвои преднината на своите. Тук мачът за гостите от Берлин свърши и Бенфика правеше каквото си иска. В 53-а минута Хави Гарсия с плътен удар по земя след корнер покачи на 3:0. Веднага след това Совиола пропусна от чиста позиция. В 62-а обаче Кардосо с втория си гол в мача направи разгрома на "старата дама" пълен.

Ето и стартовите състава на двата тима:

Бенфика: Сезар, Луизао, Давид Луиз, Фабио Коентрао, Рубен Аморим, Гарсия, Макси Перейра, Ди Мария, Аймар, Савиола, Кардозо

Херта: Дробни, Фридрих, Ван Берген, Янкер, Пишчек, Нику, Еберт, Кринге, Рамос, Рафаел, Сичеро
 
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари