Окука: Трябва ни вратар

15:05
Окука: Трябва ни вратар
Старши-треньорът на Локомотив София Драгомир Окука заяви, че "железничарите" се нуждаят спешно от вратар, предаде репортер на БГНЕС.

"Валентин Галев претърпя операция и ще отсъства около 6 месеца, Румен Тинков едва вчера започна тренировки след комоцио, а Юлиан Левашки има разтегнат мускул. Затова усилено търсим нов вратар, но е много трудно да намерим качествен футболист за този пост, който в момента да е свободен. В момента водим преговори, не искам да обявявам имената", каза Окука.

Той сподели впечатленията си от предсезонната подготовка на тима си.

"Стартът на първенството наближава. Всички треньори казаха, че са много доволни от проведената подготовка. Аз няма да съм от тях. Имаше и контузии, имаше и загуби. Имахме проблеми по време на подготовката. Доволен съм как футболистите ми работиха, но не съм доволен от показаната игра. Надявам се на далеч по-добри изяви срещу Берое в първия кръг на шампионата. Цветан Генков е единственото ни ново попълнение, Зоран Балдоваливев замина за Израел. Радвам се, че Генков е сред нас, той е класен футболист, макар, че не игра в бившия си отбор и бе преследван от контузии. Доволен съм от начина, по който работи на подготовката. Освен това съм доволен и от оперираните Ваня Дзаферович, Дарко Савич и Станкович. Надявам се до втория – третия кръг да са на линия", добави сърбинът.

Окука похвали младите Преслав Йорданов и Ивайло Димитров, които са блеснали по време на подготовката. Той добави, че те са бъдещето на тим. Димитров пък със сигурност ще започне мача с Берое на позицията десен бек.

"Всички отбори ще изиграят по минимум 15 мача през пролетта. Смятам, че сме физчески подготвени, но имаме малък брой футболисти, които са готови да играят в "А" група, затова се надявам да няма контузии, защото те могат да ни повлияят много. Има много отбори, които ще се борят да местата даващи право за игра в Европа, но мисля, че е реално ние да сме един от отборите, които ще успеят в това", коментира сърбинът.

Окука призна респекта си към първия пролетен съперник Берое, но допълни, че възпитаниците му ще излязат за победа срещу "зелените" от Стара Загора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация