Здравко Чавдаров: Готови сме да станем шампиони

11:43
Здравко Чавдаров: Готови сме да станем шампиони
Здравко Чавдаров дойде в ЦСКА през миналото лято без излишен шум. Вратарят изчака търпеливо момента си и сега е първи избор за титулярния състав на Йоан Андоне. Той се наложи с постоянство, без много ефектни спасявания, но и почти без грешки и гафове на вратата. Чавдаров може да осигури това, от което ЦСКА най-много се нуждае по пътя към титлата - спокойствие.

- Здравко, как се чувстваш в края на подготовката и готов ли е отборът на ЦСКА за шампионата?

- Добре се чувствам и мисля, че отборът вече е напълно готов. Ще поработим още малко през тази седмица в София и до срещата с Локо (Пд) ще бъдем в оптимална форма. Чувствам, че сме готови да атакуваме първото място и да станем шампиони. Това е и нашата цел. Щом сме в ЦСКА, трябва да гоним максимума на всички фронтове.

- В последната си контрола срещу Свиленград като че ли не играхте на очакваното ниво?

- Нормално е, все пак това е контролна среща. Тренировките са тежки, има натрупана умора и това повлия на играта ни. Мисля обаче, че това не е някакъв критерий за оценка. Важното е в официалните срещи да сме свежи и да играем добър футбол.

-Кои ще бъдат основните ви конкуренти и кога ще се реши битката за титлата ?

- Битката за титлата ще продължи до края на сезона. Усещам, че борбата ще е до последния мач. А конкурентите за първото място са ясни - Литекс, който е лидер в класирането, и Левски. „Сините“ в момента са назад, но винаги са били претенденти за шампионската титла, в никакъв случай не трябва да ги отписваме.

- Готов ли е отборът да атакува Шампионска лига през лятото?

- Защо не? След като се обиграем, имаме всички предпоставки да търсим сериозен пробив в Европа.

- Какво промени Йоан Андоне в ЦСКА ?


- Андоне е доказан треньор. Той вдъхна спокойствие и увереност на футболистите.

- Очертава се да бъдеш титуляр през пролетта.

- Не съм толкова сигурен. Който е най-подготвен, той ще играе. Основното е ЦСКА да побеждава и да преследваме целите си, а кой ще пази, зависи от моментната форма. Иван Караджов и Божидар Стойчев са сериозна конкуренция. Млади са и са много перспективни вратари, бъдещето е пред тях.

- По-спокоен ли се чувстваш с включването в защита на опитния Игор Митрески?

- Да, той е отличен футболист. Според мен Митрески ще помогне много на отбора. Вече се усеща, че защитата ни е по-силна.

- Само преди година бе в Сливен. Тогава предполагаше ли, че ще си титуляр в ЦСКА и ще гониш всички отличия у нас?

- Всеки футболист има амбиции да се развива. В интерес на истината, винаги съм вярвал, че ще стигна до ЦСКА. В България това е най-добрият отбор и вътрешно бях убеден, че ще мога да играя за този тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jackkarvar
22.02.2010 19:27

БРАВО СЕГА САМО СИ НАМЕРЕТЕ ПО СЛАБО ПЪРВЕНСТВО И СТЕ ГОТОВИ *lol*