Тотнъм отново здраво наби Уигън, но този път не с 9:1

20:14

Тотнъм отново здраво наби Уигън, но този път не с 9:1
Тотнъм победи Уигън като гост с 3:0 в среща от 27-я кръг на Висшата лига. С тази си победа лондончани се изкачиха на четвърто място във временното класиране, тъй като головата разлика на момчетата на Хари Реднап е по-добра от тази на Манчестър Сити. Латикс пък си остават на две точки над зоната на изпадащите.

Интересен факт е, че в предишния мач между двата тима от първенството Тотнъм унищожи своя опонент с 9:1 на "Уайт Харт Лейн", като Джърмейн Дефоу вкара пет попадения.

Днес нападателят не пропусна да се разпише срещу своите абонати. В 27-а минута след центриране по земя на Гарет Бейл, Дефоу чукна топката в мрежата, давайки преднина на своя тим. Нужно е да се отблежи, че голмайсторът бе в положение на засада в момента на паса, но въпреки това голът беше зачетен.

Играта като цяло бе до голяма степен равностойна, като и двата състава имаха много чисти възможности за гол, които бяха пропилени.

Смените на Хари Реднап обаче, се оказаха решаващи. Модрич и Павлюченко, които влязоха на терена, през второто полувреме, изработиха втория гол в срещата, с който "шпорите" убиха интригата в мача. В 84-а минута Модрич нахлу по левия фланг, проби към центъра и пусна извеждащ пас към Павлюченко в коридор. Руснакът добре овладя и с прецизен удар вкара за 2:0. В даденото от рефера продължение отново Павлюченко стреля с глава от фаул, Къркланд първоначално спаси, но при добавката Роман Павлюченко отбеляза за крайното 3:0 за Тотнъм.

Уигън - Тотнъм 0:3

0:1 Дефоу 27-а мин
0:2 Павлюченко 84-а мин
0:3 Павлюченко 90-а мин

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lollipopp
21.02.2010 21:46

3:0 при този терен беше добре ,ако беше по качествен можеше и още голове да има *wink*

vladimir_vn
21.02.2010 21:19

Уигън ще запомнят този сезон с мачовете срещу Тотнъм(12:1) и Ман Ютд(10:0) *beer*