Ювентус изстрада трета поредна победа

17:57
Ювентус изстрада трета поредна победа
Ювентус трудно надви Болоня с 2:1 като гост и се изкачи на четвърто място в Серия А. Това бе и трети пореден успех на торинци във всички турнири.

"Бианконерите" имаха перфектнто начало на мача. Още в четвъртата минута Диего нахлу през центъра, минавайки между трима защитници на домакините. Бразилецът шутира от границата на наказателното поле, Вивиано спаси удара, топката попадна на крака на Амаури и нападателят също пробва да преодолее вратаря на Болоня. Вивиано пак спаси, но коженото кълбо бе овладяно от Диего и плеймейкърът вкара топката в мрежата за 0:1.

Юве продължи да играе вдъхновено след това попадение и в 22-а минута след удар на Маркизио, вратарят отби топката, която попадна у Диего, но добавката на бразилеца първо попадна в гредата, а после бе избита в корнер от Вивиано.

Десетина минути по-късно след удар на Адаилтон и домакините записаха в актива си една греда.

В последните минути на полувремето Мело шутира опасно от двайсетина метра, но след рикошет топката излезе в корнер.

След почивката Болоня започна много силно и още в 50-а минута защитата на Юве капитулира. След едно центриране отляво, топката прелетя над двамата централни защитници на "бианконерите" и попадна у Буше, който бе изпуснат от Де Челие на задната греда. Халфът от два метра чукна топката в мрежата за кеф на тифозите на домакините.

Веднага, след като резултатът бе изравнен, Дзекерони направи бе смени в състава си. Маркизио бе заменен от Момо Сисоко, а изненадващо Диего напусна терена, а Антонио Кандрева доигра мача.

Болоня едва не поведе с 2-1 в 63-а минута когато Хименес излезе сам срещу Буфон и след като финтира вратаря, резервата на домакините остана сам на празна врата. Шутът на нападателя обаче, срещна гредата, а впоследствие защитата на Юве изби топката в корнер.

Три минути по-късно Дел Пиеро с гениално подаване изведе Кандрева на чиста позиция и халфът с кинжален удар прати топката в долния десен ъгъл на Вивиано - 1:2 за "бианконерите". Това развитие на събитията олицетворяваше напълно клишето - "Ако не вкараш, ще ти вкарат."

В заключителните минути на мача ювентинци заключиха канитанара пред своето наказателно поле, а домакините натиснаха и се опитаха да стигнат до изравняване. В 90-а минута Раджи от Болоня бе изгонен за зверски шут в краката на Фелипе Мело. В крайна сметка момчетата на Дзекерони задържаха своята преднина и триумфираха след последния съдийски сигнал.

Болоня - Ювентус 1:2


0:1 Диего 5-а мин
1:1 Буше 50-а мин
1:2 Кандрева 66-а мин

Болоня: Вивиано, Портанова, Морас, Зенони, Раджи, Гуана, Буше, Мудингай, Касарини, Салайета, Адаилтон

Ювентус: Буфон, Де Челие, Киелини, Легроталие, Григера, Салихамиджич, Маркизио, Мело, Диего, Дел Пиеро, Амаури

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tyrion
21.02.2010 20:38

*beer* Айде, момчета, време е да се жъне , никакви мизерии повече!

bacardy_breezer
21.02.2010 18:29

Браво на Юве.Трябва да продължаваме така до края. *beer*