Стенли и компания загряха за Юнайтед с разгром над Бърнли (видео)

17:58
Стенли и компания загряха за Юнайтед с разгром над Бърнли (видео)
Българският национал Стилиян Петров изведе Астън Вила с капитанската лента на тима в днешното домакинство на Бърнли, което момчетата на Мартин О\'Нийл спечелиха с категоричното 5:2.

Гостите започнаха по-добре срещата и откриха головата си сметка в 10-а минута. Редовният заподозрян, като става дума за попадения, Стивън Флетчър се възползва от пас на Дейвид Нюджънт и прати топката зад Брад Фридъл. Домакините натиснаха веднага след получения гол и всичко по-интересно до края на полувремето се случи пред Йенсен. В 32-а минута Ашли Йънг получи топката от Джеймс Милнър след късо изпълнение на корнер, крилото на домакините тръгна към наказателното поле и центрира. Защитник на гостите не успя да изчисти топката, която мина през краката му и заблуди вратарят, оплитайки се в мрежата.

Втората част на срещата мина под диктовката на домакините, които за 12 минути отбелязаха цели четири гола. В 56-а минута Стюърт Даунинг получи чудесен пас от Ашли Йънг, който проби по дясното крило, и след премерен удар с левия крак прати топката в мрежата. След само още две минути бившият играч на Мидълзбро отново се оказа в прегръдките на своите съотборници. Крилото навлезе по левия фланг навътре към наказателното поле и отправи удар по посока на Йенсен. Топката рикошира в крака на Дани Фокс и излъга стража на гостите, след което се оплете в мрежата. Добрата игра на домакините продължи и те отбелязаха четвърти гол. Гейбриъл Агбонлахор достави чудесно центриране за тарана Емил Хески, който от непосредствена близост прати топката в мрежата. В 68-а минута Джейм Милнър нахлу в наказателното поле и центрира остро, успоредно на голлинията. Топката са оказа лесна за реализиране от английският национал Гейбриъл Агбонлахор, който я вкара зад Йенсен. В даденото от съдията продължение гостите отбелязаха втори гол, който бе дело на Мартин Патерсън.

По този начин тимът на Астън Вила направи генерална репетиция за предстоящия финал за Карлинг Къп срещу състава на Манчестър Юнайтед идния уикенд.

Астън Вила- Бърнли - 5:2
0:1 - Стивън Флетчър - 10 мин
1:1 - Ашли Йънг - 32 мин
2:1 - Стюърт Даунинг - 56 мин
3:1 - Стюърт Даунинг - 58 мин
4:1 - Емил Хески - 61 мин
5:1 - Гейбриъл Агбонлахор - 68 мин
5:2 - Мартин Патерсън - 90+2 мин

Астън Вила: Фридъл, Куеляр, Дън, Колинс, Уорнък, А. Йънг, Милнър, Петров, Даунинг, Хески, Агбонлахор

Бърнли: Йенсен, Карлайл, Миърс, Корт, Бикей, МакДоналд, Фокс, Корк Йигълс, Флетчър, Нюджънт

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tyrion
22.02.2010 12:38

абе в неделя вила ще падне , щото принципно юнайтед си печели финалите, но си прав, че Стилиян заслужава да е капитан на националния отбор и е достоен за уважение от феновете в България

Lollipopp
21.02.2010 19:15

С този човек трябва да се гордеем , а не с Бербатов *thumb_down* Стенли показа че може да е капитан и че е на отбор който не си печели точките с съдийски отсъждания *wink* в неделя очкавам да премажат Юнайтед *beer*