Блекбърн лесно удари Болтън в местно дерби

15:56
Блекбърн лесно удари Болтън в местно дерби
Блекбърн победи Болтън на "Иууд парк" с 3:0 в среща от 27-я кръг на Висшата лига. След този си успех Роувърс са вече на 12-о място на цели 11 точки от зоната на изпадащите. Уондърърс, които загубиха този сикспойнтър, остават на 18-а позиция на точка от спасителния бряг.

Домакините създадоха повече голови положения от своя опонент преди почивката и трескаво търсеха гол, с който да вземат мача в свое владение. В 41-а минута логично възпитаниците на Сам Алардайс откриха резултата с попадение на нападателя Никола Калинич.

Ситуацията при този гол бе леко странна. Защитата на гостите позволи на двама футболисти на Роувърс да останат сами срещу Зат Найт пред наказателното поле. Хойлет с глава свали една дълга топка към Калинич, който овладя и с плътен удар вкара коженото кълбо в долния десен ъгъл за 1:0.

Седемнайсет минути преди края на двубоя резервата Джейсън Робъртс сложи точка на спора. Гаел Живе с глава върна една избита топка в пеналта на Уондърърс, където Робъртс успя да стигне първи до коженото кълбо и стреля към вратата. Яскелайнен опита да се намеси, но успя само да отклони топката в собствената си мрежа.

Крайният резултат в срещата бе оформен от защитника Гаел Живе в 84-а минута. Ел Хаджи Диуф центрира топката с десния крак, левият бек на Болтън Пол Робинсън дори не се опита да играе за високата топка, която попадна на главата на Живе. Бившият футболист на Монако добре насочи коженото кълбо в мрежата, а Яскелайнен остана абсолютно безпомощен.

Блекбърн - Болтън 3:0

1:0 Калинич 41-а мин
2:0 Робъртс 73-а мин
3:0 Живе 84-а мин

Блекбърн: Робинсън, Живе, Нелсен, Олсон, Салгадо, Педерсен, Нзонзи, Андрюс, Диуф, Хойлет, Калинич

Болтън: Яскелайнен, Робинсън, Найт, Стейнсон, Рикетс, Муамба, Тейлър, Гарднър, Лее, Елмандер, Дейвис

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
21.02.2010 16:03

Пф, тия Блекбърн са ми нещо много антипатичен отбор. Предпочитам и искам те да отпаднат, вместо някой от другите по-слаби отбори, ама... това е мое мнение, затова да правят добри мачове, пък другото е подробности. *joking*