ЦСКА почва нов стадион ако получи концесия

11:43
ЦСКА почва нов стадион ако получи концесия
ЦСКА има пълната готовност да започне строителство на нов модерен стадион на мястото на "Българска армия". Това може да стане обаче единствено, ако Министерството на физическото възпитание и спорта откликне на молбата на концесия, която са отправили собствениците на "червените", поясни спортният директор на 31-кратните шампиони Атанас Караиванов, съобщава "24 часа".

"Има проект и желание от страна на собствениците за строеж на стадион и съответната инфраструктура. Топката е в полето на спортния министър, защото ние сме поискали стадиона на концесия. Срокът й според закона е 35 плюс 10 години, което е напълно достатъчно", каза Караиванов. Според запознати Димитър Борисов, Иво Иванов и "Титан" били в състояние да налеят в новия стадион до 100 млн. лв.

В момента "Българска армия" е държавна собственост. Футболният клуб плаща месечен наем, като в тази си роля няма никакъв стимул за инвестиции в съоръжението. То се руши, няма лиценз за Европа, а може да загуби и този за "А" група. През тази седмица стадионът бе инспектиран от комисия на Столичната община, чиито изводи няма да се харесат на стопанисващите го.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leki4kiq
21.02.2010 11:58

Еми к'во да ви кажа в такава мизерна държава живеем,кадето не се грижат за собствените си съоръжения.Най голямата пародия е че същите тези, които трябва да се грижат за стадиона отиват на оглед и казват че е в окаено състояние.Така че тука не става дума за ЦСКА и ЛЕВСКИ,дано построят нов стадион и след това и други отбори да сторят същото тогава ще има хора по стадионите и по-добър футбол.