Арсенал се скъса да пропуска и вкара само два на \"черните котки\" (видео)

18:54
Арсенал се скъса да пропуска и вкара само два на \"черните котки\" (видео)
Лондонският Арсенал победи тима на Съндърланд с 2:0 в среща от английската Висша лига. Срещата на стадион "Емирейтс" в Лондон премина под диктовката на домакините, които пропиляха изключително много чисти голови положения. Главен арбитър на двубоя бе Стив Бенет, който за разлика от колегата си Мартин Хансон се справи със срещата. На вратата за "артилеристите" се завърна Мануел Алмуния, който замести колебливият Лукаш Фабиански.

Нападението на "топчиите" се водеше от Никлас Бендтнер, който откри резултата в 27-а минута. Цялото първо полувреме мина под диктовката на "артилеристине", които пропиляха няколко чисти голови положения. Още в началото на срещата пробив на Ману Ебуе по дясното крило завърши с центриране, но няколко играчи от отбора на домакините не съумяха да пратят кълбото в мрежата. Последваха опасни удари на Никлас Бендтнер, Тио Уолкът и Франсеск Фабрегас, който преминаха покрай десния страничен стълб на Крейг Гордън. При едно от положенията за домакините датският таран на Арсенал удари и горната греда на вратата на "черните котки". Все пак логичното се случи в 27-а минута, когато Ману Ебуе проби по дясното крило и достави чудесна топка за Никлас Бендтнер, който на задна греда засече топката и я прати в мрежата. Гостите можеха да се върнат в срещата към края на полувремето, когато Кенуай Джоунс бе изведен от Киърън Ричардсън, но снажният нападател на гостите пропусна сам срещу Алмуния.

През вторите 45 минути ситуацията на терена не се промени, а домакините бяха отборът, който търсеше гола във всяка една атака. Самир Насри, Тио Уолкът, Никлас Бендтнер и Томас Вермаелен пропиляха куп чисти положения, а вратарят на гостите Крейг Гордън на няколко пъти се намеси изключително авторитетно. "Артилеристите" трябваше да чакат до 90-а минута, когато капитанът на тима Франсеск Фабрегас нахлу в наказателното поле и бе съборен от Фрейзът Кембъл. Страничният рефер маркира нарушението, а главният съдия Стив Бенет посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшия Франсеск Фабрегас и с плътен удар в долния ляв ъгъл на вратата вкара втори гол за "топчиите".

Така Арсенал е само на две точки от Манчестър Юнайтед и на шест от лидера Челси, което съхранява надеждите за шампионска титла на "Емирейтс".

Арсенал - Съндърланд - 2:0
1:0 - Никлас Бендтнер - 27 мин
2:0 - Франсеск Фабрегас - 90 мин, дузпа

Ето и съставите на двата тима:
Арсенал: Алмуния, Ебуе, Клиши, Вермаелен, Силвестър, Сонг, Фабрегас, Рамзи, Насри, Уолкът, Бендтнер

Съндърланд: Гордън, МакКартни, Фърдинанд, Търнър, Хътън, Менса, Ричардсън, Кана, Кембъл, Джоунс, Бент

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ip
21.02.2010 01:16

Атаката била най-добрата защита.Това е основната причина да съм фен на Арсенал, сериозен трньор и малолетни футболисти *lol* звучи като изказване на малоумник и вервайте ми: точно това е истината *wink*