Дрогба изведе Челси на четири точки пред Юнайтед (видео)

18:54
Дрогба изведе Челси на четири точки пред Юнайтед (видео)
Уулвърхямптън загуби от Челси с 0:2  в двубоя от 27-я кръг на Висшата лига, игран на "Молиню". По този начин "сините" се откъснаха на четири точки пред втория Манчестър Юнайтед.

Очаквано гостите натиснаха своите опоненти още от самото начало на двубоя. Играчите на Уулвс изглеждаха доволни да се бранят и да дебнат противника на контраатака.

"Сините" владееха повече топката и търсеха пролуки в защитата на "вълците", но добрите положения пред вратата на Ханеман бяха рядкост. Въпреки че лондончани изпълниха няколко корнера през първото, Джоди Крадък и Кристоф Бера се справяха с високите топки.

Все пак по-активната игра на гостите даде резултат в края на полувремето. В 40-а минута обичайният заподозрян Дидие Дрогба откри резултата. Жирков центрира по перфектен начин и отблизо Дрогба преодоля Ханеман с десния крак.

Интересен факт е, че голът на топстрелеца на "сините" бе първият точен удар на възпитаниците на Анчелоти във вратата на домакините.

След почивката лондончани продължиха да доминират и изглеждаше логично скоро те да стигнат и до ново попадение. Това стана в 67-а минута, когато Петър Чех с мощен удар от своето наказателно поле позволи на Дрогба да надбяга Кристоф Бера. Нападателят овладя добре топката, заобиколи вратаря и с лек шут намери мрежата - 0:2.

Днес възпитаниците на Анчелоти имаха стопроцентова успеваемост. От два шута във вратата на "вълците" бяха вкрани два гола. Естествено, това не трябва да ви учудва, когато говорим за нападатели от ранга на Дрогба.

Челси успокои темпото в края и владеейки топката в дълги периоди от време, лондончани не позволяваха на слисаните домакини да направят нищо смислено пред вратата на Чех. В крайна сметка "сините" взеха мача и записаха ценни три точки.

Уулвс - Челси - 0:2
0:1 - Дрогба - 40 мин
0:2 - Дрогба - 67 мин

Уулвс: Ханеман, Крадък, Уард, Бера, Зубар, Фоли, Гуордиура, Хенри, Джоунс, Джарвис, Дойл

Челси: Чех, Ферейра, Иванович, Тери, Жирков, Малуда, Балак, Оби Микел, Дж. Коул, Анелка, Дрогба

Видео от мача ТУК!!!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tyrion
20.02.2010 20:34

не бе, лоли, аз го играх за челси мача, но някакъв пич отдолу разправяше, че сте били много слаби - за тва го драснах

magicbedtime
20.02.2010 20:32

AviMC написа:

Chelsea must be win, becouse they are the new champion in Premiership. Drogba is the most score player. Пиши на Български брато , на Английски не си един от най-добрите който съм виждал. *lol* *lol* *thumb_up* Иначе честито на отбора и на феновете му , ако не се стегнем(Манчестър) ще загубим титлата... *sad*

Lollipopp
20.02.2010 19:29

Tyrion - 2 удара и 2-та са гол , то ако е така и в мача с Интер няма какво да се притесняваме *lol*

AriesBG
20.02.2010 19:14

Както казах ,Челси се опитваше да играе тактически както италианските отбори и си спечели мача.

Tyrion
20.02.2010 19:11

пич, доколкото чета, пише, че сте отправили само два точни удари във вратата на тия. значи интер ше ви го закове , а?

AriesBG
20.02.2010 19:10

Ясно е ча мача с Интер ще бъде тактически ,очаквам даже да има и червени картони.Дано да не се окажа прав ,но силно се съмнявам че ще тръгнат да се надиграват

AriesBG
20.02.2010 19:07

Коментара към мача въобще не отговаря на истината.Фен съм на Челси и ми беше интересно да гледам точно този мач ,преди срещата с Интер.Челси бяха решили да играят по италиянски ,пестеливо ,твърдо и чакайки момент за отбелязване на гол.През първото полувреме до гола Челси нямаха нито един отправен удар към вратата на Уулвс ,от своя страна вълците пропуснаха поне 2 положения като единствено рефлекса на Чех спаси Челси от гола.Второто полувреме не се различаваше особенно от първото ,Челси дори заиграха на границата на грубостта типично по италиянски.Вторият гол на Дрогба стана като Чех би от ръка и след като Дрогба овладя близо до наказателното последва финт и удар и 0:2.Защитата пак беше доста несигурна като на Тери на 2 пъти се налагаше да вади топката от гол линията.

Unbeatable_fen
20.02.2010 18:57

Видя се кой ще е шампиона на Англия.Това е Челси *thumb_up*

mrkamenica
20.02.2010 18:42

Наказа ги и след почивката *lol* *lol* *thumb_up* *party*

AviMC
20.02.2010 18:25

Chelsea must be win, becouse they are the new champion in Premiership. Drogba is the most score player. *thumb_up*

cris7ronaldooo
20.02.2010 18:03

holliwood Тука съм чел какво ли не но такъв коментар не бях ;дд ;дд ти ме разби викаш Саф и Анчелоти са се уговорили да загубят ;дд лелеле направо деня ми стана по весел със тоя коментар ;дд ;дд ;дд ;дд

holliwood
20.02.2010 17:56

щом Юнайтед загуби,значи и Челси ще загубят кои знае може би ,и за х се договаряли *sick* но истината е ,че САФ и Анчелоти се договориха за мачовете си *angry* това ясно се познаваше по лицето на САФ за втори трети път е така спокоен,обикновено не е така спокоен но тук беше истински спокоен *wink*

neometal89
20.02.2010 16:42

Сега е момента да дръпнем с 4 точки. Успех !!!