(Мара)Дончо разнищи Сливен

16:20
(Мара)Дончо разнищи Сливен
На връх Тодоровден Берое спечели безпроблемно гостуването си в Сливен в последната си проверка преди подновяването на първенството. С две бързи попадения на Дончо Атанасов в 4-а и 11-а минути възпитаниците на Илиан Илиев взеха аванс от два гола, съобщава Берое Online. Три минути преди изтичането на редовното време Ивелин Янев върна едно попадение от пряк свободен удар. Слави Жеков и Иван Чергев не взеха участие в срещата поради контузии.

Старозагорци започнаха отлично срещата и още в 4-ата минута откриха резултата. Георги Андонов изведе Дончо Атанасов сам срещу вратаря. Бързоногото крило напредна няколко метра и не остави никакви шансове на Евгени Караманов за 0:1.

Две минути по-късно Диан Генчев изведе Георги Андонов зад защитата на домакините, но една крачка не достигна на нападателя за да изпревари Ивелин Янев.

В 11-ата минута Диан Генчев намери добре връхлитащият Дончо Атанасов, който преодоля защитник на Сливен и майсторски прехвърли вратаря. Топката първо се чукна в гредата, след това премина голлинията и попадна в мрежата за 0:2.

В 14-ата минута за първи път домакините погледнаха към вратата на именника днес Теодор Скорчев. Мирослав Миндев бе оставен непокрит в наказателното поле на старозагорци, но вместо да стреля към вратата той изпрати топката в тъч.

В 36-ата минута Иван Канев стреля от пряк свободен удар, но топката премина на метър от вратата в аут.

Минута след това при изпълнение на корнер за Берое Георги Андонов имаше възможност да играе с кълбото, но не успя да нанесе шут към вратата Караманов.

В 38-ата минута Петър Стоянов стреля от 20 метра, но топката мина на 2-3 метра встрани от рамката.

Четири минути преди почивката Здравко Илиев намери на добра позиция Искрен Писаров, но защитник на Сливен успя да се справи и изчисти в корнер. След изпълнението му не се случи нищо опасно.

След почивката домакините заиграха по-добре. В 50-ата минута Боян Пейков успя да избие добре насочен удар на футболист на "воеводите”. След това топката попадна в Ивайло Петров, който центрира към Миндев, но нападателят се размина.

В 53-ата минута Искрен Писаров от дясно към Дончо Атанасов, който се извиси над защитата на домакините и с глава засече топката, но напречната греда бе пръв помощник на Караманов.

Пет минути по-късно при идентично положение Писаров пусна успоредно на наказателното поле към Дончо Атанасов, но юношата на старозагорци прати топката право в тялото на вратаря.

Точно след час игра Мирослав Миндев стреля от пряк свободен удар, но топката премина над вратата на Пейков.

Беройци продължиха да бъдат по-активния отбор на терена, като създаваха повече положения, макар и не особено опасни за стражът на домакините.

В 80-ата минута Кристиян Митев пробва да изненада Пламен Петров, но без успех.

Две минути по-късно Милен Танев центрира в наказателното поле, но Ямуков успя да изчисти преди футболист на Берое да играе с кълбото.

Три минути преди изтичането на редовното време Ивелин Янев върна едно попадение за домакините, след отлично изпълнение на пряк свободен удар, неоставяйки шанс на третият страж Пламен Петров.

В последната минута Саша Попин стреля с глава над вратата на беройци, след центриране в наказателното поле.

На 28 февруари (неделя) от 14:00 часа Берое гостува в кв. Надежда на Локомотив (София) в среща от 16 кръг на "А" група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация