Левски с пестелива победа над Локо Мездра пред 5000 на \"Герена\"

15:51
Левски с пестелива победа над Локо Мездра пред 5000 на \"Герена\"
С пестелива игра Левски победи Локомотив Мездра с 1:0 на стадион "Георги Аспарухов" в последната си контрола преди началото на пролетния дял от шампионата на "А" група.

Още в 7-а минута Ники Димитров излезе сам срещу вратаря на гостите, но крилото не успя да овладее добре топката и стражът Господинов улови. Осем минути по-късно Сашо Александров стреля от воле, но топката не влезе в мрежата, а бе избита в корнер. В 24-а минута и Жоазиньо пробва да отбележи, но и неговия шут бе избит в ъглов удар. Минута по-късно Иса навлезе в наказателното поле на родния си клуб и можеше да накаже Петков, но Стефан Станчев с хубав шпагат премахна опасността пред вратата на Левски. В 31-а минута Сърмов подаде на Миро Антонов, таранът овладя топката, финтира защитник и с прецизен удар вкара гол за шампионите - 1:0! Три минути по-късно новият нападател в синия отбор можеше да вкара и втория си гол в срещата, след като получи хубав пас от Кривия. Шутът на Антонов обаче, бе майсторски париран от вратаря на Локо Мездра.

В последната минута на полувремето Антонов вкара топката в мрежата, но това попадение бе отменено заради засада.

На почивката Гонзо не направи нито една промяна в своя тим. Мениджърът на шампионите извърши първата си смяна чак в 57-а минута, когато Христо Йовов замени Николай Димитров. Пет минути по-късно пък на терена за столичани влязоха Христов, Кръстовчев и Тевия. Терена пък напуснаха Бардон, Антонов и Сашо Александров - Алекс.

В 49-а минута Предраг Пажин стреля от фаул, но Георги Петков улови коженото кълбо. В 63-а минута резервата Жоро Христов получи хубав пас в наказателното поле на Локо Мездра, но ударът му мина встрани от вратата. Две минути по-късно Жоазиньо хитро се опита да изведе Майкъл Тевия на чиста позиция, но бранителите на Локо усетиха замисъла на бразилеца и пресякоха паса.

Дванадесет минути преди края на двубоя публиката на Левски аплодира появяването на терена на Владимир Гаджев, който се появи на терена за първи път от мача за Суперкупата с Литекс през лятото, когато халфът скъса кръстни връзки на коляното си.

В заключителните минути на мача темпото спадна и двата отбора изглеждаха доволни на този резултат. В крайна сметка 5000 фенове на шампионите видяха как възпитаниците на Гонзо записаха минимална победа в последната си контрола преди началото на пролетния полусезон в А група.

Левски - Локомотив Мездра 1:0

1:0 Антонов - 31 мин

Левски: Петков, Станчев, Топузаков, Бензукан, Генев, Сърмов, Бардон, Н. Димитров, Александров, Антонов, Жоазиньо

Локомотив Мездра:
Господинов, Джоров, Кавдански, Господинов, Христозов, Софрониев, Керчев, Балджийски, Иса, Ан.Тодоров, Русев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cska123
21.02.2010 00:36

По Евроспорт ще го дават на запис от 20:00 в прайм тайм-а. *lol*

profesorat_
20.02.2010 19:50

зрителите са били около 4000 не 5000 админ-левскарче *joking*

Very_Drunk
20.02.2010 16:01

Смятам ме Миро Антонов добро попълнение и мн добър млад играч. пожелавам му много голове в първенството *thumb_up* *beer*

hardc0re__
20.02.2010 14:07

дават ли го по тв ? кажете по коя програма е плс