Страхотно зрелище на \"Ел Мадригал\", Виляреал и Волфсбург не се победиха

21:46
Страхотно зрелище на \"Ел Мадригал\", Виляреал и Волфсбург не се победиха
Отборите на Виляреал и Волфсбург изиграха страхотен първи мач от 1/16-финалната фаза на Лига Европа и завършиха при резултат 2:2.

Срещата на стадион "Ел Мадригал" започна в 20:00 часа българско време, а първото полувреме предложи много красив футбол под непрестанния проливен дъжд. Гостите от Германия стигнаха до първото опасно положение в двубоя. Чудесно центриране от дясното крило на Мисимович намери непокрития Графите. Нападателят стреля от границите на малкото наказателно поле, но топката мина над вратата на Диего Лопес. Добрата игра на гостите продължи и те стигнаха до нова сериозна заплаха за испанската врата. Един Дзеко проби по лявото крило и достави много добра топка към нахвлуващия в наказателното поле Саша Ритер. Халфът бе останал сам срещу вратата след паса на босненеца, но не успя да засече коженото кълбо и направи втори уникален пропуск. Виляреал отговори подобаващо и след пробив на Капдевиля по дясното крило, топката бе доставена на Роберт Пирес. Французинът спря кълбото в наказателното поле, но отправи много слаб удар, който бе отразен от младия страж Хитц. До края на първото полувреме гостите имаха нова чудесна възможност да открият резултата. Един Дзеко напомни за високата си класа и след като преодоля двама защитници излезе на стрелкова позиция, но отправеният му удар мина на сантиметри от дясната греда. В 42-а минута Роберт Пирес бе фаулиран на границите на наказателното поле. Маркош Сена застана зад топката и с прецизен удар във вратарския ъгъл разпечата вратата на младия Хитц за 1:0.

През втората част домакините започнаха значително по-добре, но организираната немска защита не позволи ново попадение. В 66-а минута Маркош Сена изгуби една топка в центъра на терена и последва светкавична контраатака за състава на "вълците". Графите си намери чудесна позиция за стрелба и след страховит удар с десния крак изравни резултата. След попадението двата тима свалиха темпото на игра, а опасните положения пред двете врати липсваха в продължение на няколко минути. В 84-а минута най-добрият в редиците на гостите Графите навлезе в наказателното поле и бе фаулиран в гръб от Иван Маркано. Главният арбитър не се поколеба и отсъди дузпа, която бе гарнирана с червен картон за защитника на домакините. Графите застана зад бялата точка и не сгреши. В буквално следващата атака Рубен получи топката на границата на наказателното поле и със страхотен удар матира Хитц за крайното 2:2.

Виляреал - Волфсбург - 2:2
1:0 - Маркош Сена - 42 мин.
1:1 - Графите - 66 мин.
1:2 - Графите - 84 мин дузпа
2:2 - Рубен - 86 мин

Стартови състави:


Виляреал:
Диего Лопес, Анхел Лопес, Годин, Капдевиля, Сориано, Сена, Маркано, Пирес, Ибагаза, Йоренте, Нилмар

Волфсбург: Хитц, Шафер, Симунек, Мадлунг, Гентнер, Пекарик, Ритер, Жосуе, Мисимович, Графите, Дзеко

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация