Михов: Футболът не може да се управлява от прости хора

16:56
Михов: Футболът не може да се управлява от прости хора
Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов заяви, че за да се управляват качествено футболните процеси на всички нива трябва да се образоват кадри, а не да се действа с "прости хора", предава БГНЕС.

По повод откриването на нова учебна специалност във висшето училище по застраховане и мениджмънт - "мениджъри-футболисти" Михов заяви, че ще се обучават ентусиазирани млади хора, които да поемат след това управлението на футбола.

"Нека 20-30 човека да започнат обучението си за мениджъри още сега. Не трябва да губим тласък. Ще се опитаме да увеличим достъпа на максимално хора до образованието. Не всеки има възможност да финансира обучението си. Когато даваме пари за наука няма да се жалим. На нас ни трябват образовани хора, които да управляват футболния процес. Да могат да комуникират ясно и точно. Нека си признаем, че не ни достигат управленски кадри. Голяма част от футболистите не знаят да се държат в обществото. Нека образоваме хората и да сме доволни, заради факта, че сме произвели неща. Ще образоваме само хора, които искат да се развиват. Към тях ще има компромиси, за да не им пречим на подготовката. Иска ми се да върнем идеализмът от едно време. Преди имаше по-морални взаимоотношения между треньор и футболисти. Искам специфика на детско-юношеския футбол. Кандидатствали сме за 1 милион лева, които да инвестираме в хора, които ще възпитават децата ни. Не може да управляваме процесите с прости хора", заяви Михов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация