Митко Илиев: \"Ще докажа, че имам бъдеще в ЦСКА\"

11:46
  	
Митко Илиев: \"Ще докажа, че имам бъдеще в ЦСКА\"
Димитър Илиев изживя наистина бурна зима. Капитанът на Локомотив Пловдив от есента подписа с ЦСКА в началото на 2010 г., но изкара при "армейците" само част от подготовката. Румънският треньор Йоан Андоне показа, че възгледите му се разминават с тези на Любо Пенев и освободи нападателя от състава. Очаква се през пролетта той да играе в Миньор Перник като преотстъпен. С таланта от Пловдив, който преди години бе на кампус в Челси, говорим за това как приема решението на Андоне, за обстановката в ЦСКА и за неговите амбиции.

- Митко, все още си футболист на ЦСКА, но си част от списъка с ненужните, който преди няколко дни оповестиха. Не е ли малко, че се отказаха от теб още преди да си дебютирал в официален мач?


- Щом треньорът Йоан Андоне е преценил, явно не е останал доволен от качествата ми. Най-вероятно ще премина в Миньор Перник под наем, но все още нищо не е сигурно на 100%. Смятам, че няма логика да не ми бъде даден шанс в игрови минути, за да се докажа. Но всеки специалист сам преценява кой ще му бъде необходим. За мен важното е да играя и да се развивам.


- Ти много малко работи с румънския специалист Йоан Андоне, но много треньори смятат, че той наистина е капацитет и е постигнал добри резултати във футбола. Как ще коментираш работата му с 31-кратните шампиони?


- За един треньор се разбира дали става или не от резултатите. Това, което видях от Андоне, е, че разбира от футбол. Проведохме нормална подготовка, разбира се, в началото повече тичахме, но специално в България е малко по-различно и времето ще покаже дали той ще успее.


- Според множество футболни скептици отстраняването на седмината е закъсняло. Смята се, че румънецът трябваше да ви посочи вратата още преди лагера в Анталия...


- Действително е така. При мен положението е малко по-различно, защото ще бъда преотстъпен. Но другите играчи остават в бездна, тъй като става твърде късно да си намерят друг отбор.


- Кой лично ти съобщи, че има интерес от ЦСКА към теб?


- Разбрах, че бившият треньор на отбора Любослав Пенев ме е следил от доста време и е останал доволен от качествата ми. Но нещата се стекоха така, че след като парафирах, собствениците решиха да сменят треньора и стана така, че вече не съм нужен на "Българска армия".


- Вярно ли е, че Андоне има любимци и предпочита някои футболисти пред други. Има ли разделение от страна на румънския специалист?



- Не искам да коментирам. Това не е моя работа.


- Все пак има ли групички в ЦСКА?



- Нормално е. Във всеки отбор в България има групички. Не може всички да бъдат приятели. Но ще кажа, че атмосферата в ЦСКА е добра и няма никакви интриги в отбора, както се опитват да посочат в медиите. Колективът е на топ ниво.


- Мислиш ли, че избърза и направи грешка, като прие офертата на тима от Борисовата градина?


- Времето ще покаже. Смятам, че съм взел правилното решение. Стигна се дотам, че не бях одобрен, но при евентуалното ми преминаване в Миньор и при едни добри игри не мисля, че това ще е спад в кариерата ми. Аз имам бъдеще в ЦСКА и ще го докажа.


- Все пак има ли вратичка да останеш в ЦСКА дори и в дубъла?


- Ще кажа, че след като ми съобщиха, че не съм необходим на „Армията“, получих поне пет оферти. Няма да споменавам отборите, но имаше вариант и за чужбина. Смятам, че Миньор Перник е добър вариант. Отборът е на шесто място във временното класиране, но нека нещата станат сигурни.


- Критиците на ЦСКА смятат, че независимо от гръмката селекция "армейците" отново ще се провалят и няма да спечелят шампионска титла. Какво е мнението ти за новите попълнения, които остават в отбора?


- Мисля, че ЦСКА разполага с най-добрите футболисти. Но винаги може да не се сработиш и да не се получи сплав. Независимо от това ЦСКА ще триумфира с шампионската титла.


- В бившия ти клуб Локо Пловдив започва да се работи по-професионално след смяната на собствеността. Правилна ли е според теб политиката на новия президент Коко Динев и ще се спасят ли "смърфовете" от изпадане?


- На 100% съм убеден, че Локо ще остане в елита. Събраха се доста опитни играчи. Да не забравяме, че от школата има футболисти като младежките национали Християн Попов и Веселин Марчев, които притежават отлични качества. Така че оставането на отбора е без проблем, а от догодина „черно-белите“ отново ще са фактор в първенството.


- Много привърженици на Локо ще те сметнат за предател, тъй като ще облечеш жълто-черната фланелка на Миньор Перник, това смущава ли те?


- Замислял съм се за това, но всеки професионалист трябва да мисли за кариерата си. Никога не съм бил идол на феновете на Локомотив, но никога няма да кажа лоша дума за тях. Аз съм на 21 години и смятам, че трябва да се развивам.


- Има ли конфликт между Димитър Илиев и Едуард Ераносян?


- Конфликт не бих казал. Но когато Едо водеше отбора, аз изобщо не играех редовно. Не помирисвах терен, дори не попадах в групата. Изобщо обаче не оспорвам качествата на Едуард Ераносян. За мен той е изключително уважаван специалист.


- Имаш сериозна приятелка, а според футболните критици именно половинките на някои от играчите на ЦСКА са попречили на кариерите им. Мислиш ли, че жените на Кирил Котев, Владимир Манчев и Йордан Тодоров са основна причина за спада в спортната им форма?



- Според мен Кирил Котев, Владо Манчев и Данчо Тодоров са изключително добри футболисти и биха играли във всеки отбор в България. Жените им не са ги провалили. И тримата имат много добри качества, които са доказали. На мен момичето, с което съм, изключително много ми помага. Не смятам, че една жена може да провали кариерата на даден играч.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация