Започна проверка на стадионите в София

11:05
Започна проверка на стадионите в София
Общинска комисия започна вчера проверка на всички стадиони в София за това дали са безопасни. През щателна инспекция ще преминат спортните съоръжения "Локомотив", "Георги Аспарухов", "Академик", "Българска армия", "Славия", които се стопанисват от съответните спортни и футболни клубове, съобщава "Труд".

Специалисти от кметството, СДВР и пожарната ще проверят документите за собственост, ще огледат техническото състояние на сградите и ще инспектират дали мерките за сигурност отговарят на изискванията на Наредбата за спортните комплекси. Експертите ще изготвят становище за годност на стадионите за спортни мероприятия, което ще бъде представено на Министерството на спорта и на строителното министерство. Становището ще послужи и като база за издаване на лиценз от БФС. При сериозни отклонения от изискванията е възможно да бъдат затворени някои зали и игрища. Такива инспекции на стадионите за безопасност се правят от около 10 г.

Вчера комисията инспектира първо спортния комплекс "Локомотив". Експертите обясниха, че за да получи съоръжението до 31 декември 2011 г. технически паспорт, трябва ръководството да осигури конструктивна и енергийна експертиза на сградата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация