Гордостта на Стара Загора надигра и \"войводите\" в Самуилово

17:24
Гордостта на Стара Загора надигра и \"войводите\" в Самуилово
Водени от Ивко Ганчев и Стойчо Драгов, докато съотборниците им побеждаваха с 1:0 Брестник, част от футболистите на Берое победиха с 2:1 Сливен като гост в Самуилово, предаде Берое Online. Георги Андонов откри в 19-а минута от дузпа, Атанас Апостолов вкара второто попадение за Берое в 70-а, а в самия край на мача Диан Христов намали резултата. Около 20 привърженика на Берое подкрепиха любимците си.

Берое бе категорично по-добрия отбор през целия мач, който като цяло бе доста интересен и изпъстрен с много положения, особено пред вратата на символичните домакини.

В 3-ата минута пряк свободен удар на около 22-23 метра от вратата на Берое бе изпълнен от играчите на Сливен. След последвалото центриране Иво Иванов се намеси и изчисти в корнер, след изпълнението на който не се случи нищо интересно.

При ответната атака Милен Танев комбинира със Слави Жеков, последва пас към Николай Станков, който центрира в наказателното поле към връхлитащият Георги Андонов, но след удара му кълбото излезе в аут.

Капитанът Слави Жеков имаше отлична възможност в 10-ата минута да открие резултата след като Анатоли Господинов бе излязъл да пресреща връхлитащия Георги Андонов. Топката попадна на крака на капитана на Берое на 30 метра от вратата, но Жеков бе неточен при удара си.

В 13-ата минута при контраатака Валентин Веселинов нахлу от дясно след като бе намерен на чиста позиция от свой съотборник и останал сам срещу Пейков стреля, но стражът успя да изчисти. След корнера Зехиров стреля, но над вратата.

В 18-ата минута реферът Валентин Добрев отсъди дузпа за Берое. Николай Станков бе съборен от Владислав Узунов в наказателното поле. Георги Андонов бе точен от бялата точка с безпощаден удар в средата и записа името си сред голмайсторите в 19-ата минута.

Дончо Атанасов стреля от далеч в 25-ата минута. Топката бе блокирана от Станислав Радев, който обаче се свлече на земята и падна, а малко след това трябваше да бъде заменен принудително.

В 27-ата минута при многоходова атака за Берое на удобна позиция бе изведен Георги Андонов, но след удара му топката мина над вратата.

Две минути по-късно отлична контраатака организираха беройци. Топката бе подадена на 30-метрова дистанция от Андонов към Дончо Атанасов, който се пребори с Веселин Веселинов, напредна в наказателното поле и стреля, но топката срещна гредата.

В 33-ата минута Киков изпълни пряк свободен удар за Сливен, но прати топката в стената.

Самостоятелен пробив направи Дончо Атанасов в 34-ата минута. Над 40 метра пробяга крилото и отправи удар от около 20 метра, но след рикошет топката излезе в корнер. След изпълнението следва ново разбъркване и последователни удари на Танев и Минчев, но и двата са отбити от телата на съперниците.

Съдията подмина чисто нарушение срещу Дончо Атанасов в 36-ата минута на мача. Четири минути след това Атанас Атанасов изведе Георги Андонов, който надбяга Веселинов, центрира успоредно на вратата от границата на наказателното поле към Станков, който с едно движение отигра, но топката мина на половин метър от десния стълб.

След почивката ситуацията на терена не се промени особено. В 50-ата минута Попин стреля от 18-19 метра, но Боян Пейков улови.

Минута по-късно Дончо Атанасов пробва рефлекса на Господинов с плътен удар от границата на наказателното поле. Топката тупна пред стража, но той внимаваше и се намеси правилно.

В 56-ата минута хубав удар направи Ямуков от воле след центриране на Зехиров, но Пейков внимаваше и хвана топката в обятията си.

Три минути след това Георги Андонов засече от воле, но топката мина на 3 метра от вратата.

Киков стреля с глава след центриране от фаул на Ямуков в 61-ата минута, но топката мина на метър от лявата греда.

В 62-ата минута Дончо Атанасов и Атанас Апостолов разиграха добре, Дончо Атанасов стреля, вратаря изби, с глава нов опит направи Атанасов, но и този път без резултат.

Милен Танев получи на 25-26 метра в 67-ата минута, справи се с бранител, озовава се на добра позиция и шутира, но топката мина на половин метър от вратата.

В 70-ата минута падна и втория гол за Берое. Атанас Апостолов се разписа за 2:0 след като бе изведен добре от Николай Станков, навлезе в наказателното поле и стреля, за да прати топката в мрежата.

Странична ножица опита Дончо Атанасов в 72-ата минута след центриране на Здравко Илиев, но топката излезе в аут.

Две минути по-късно Милен Танев пробва уникално изпълнение с копване да прехвърли вратаря на тежкия терен, но малко не му достига след двойното му подаване със Слави Жеков, което го изведе на чиста позиция и с излязъл напред вратар.

В 76-ата минута Дончо Атанасов бе изведен от ляво, напредна и центрира към Николай Станков, който пробва удар със задна ножица, но топката мина на метър от вратата.

Минута след това отново Станков, който бе особено деен в тези минути, стреля добре след отлично подаване на Дончо Атанасов, който се освободи от Ямуков и центрира прострелно. Топката обаче не влезе в мрежата.

Атанас Атанасов стреля от воле при една върната топка в 78-ата минута, но кълбото мина над вратата.

Три минути преди края на редовното време Дончо Атанасов се справи с двама футболисти на домакините, напредна и пробва фалцов удар, но топката излезе в аут.

Минута преди края Диан Христов засече добро центриране и намали резултата.

В крайна сметка обаче беройци можеха да победят дори с по-голяма разлика ако е бяха множеството пропуски. Те със сигурност обаче показаха на треньорите си, че избора за това кой да излезе като титуляр в първия мач срещу Локомотив (София) на 28 февруари няма да е никак лесен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация