Юноша на Берое донесе победа на тима

17:06
Юноша на Берое донесе победа на тима
Берое победи Брестник 1948 Пловдив с 1:0 в среща играна в Хисар днес. Илиан Илиев водеше отбора докато по същото време помощниците му Ивко Ганчев и Стойчо Драгов бяха на втория мач - със Сливен 2000 в Самуилово, предава Берое Online. Единственото попадение в Хисар отбеляза Георги Динков в 75-а минута. Младокът загатна за огромния си потенциал, а играчите, част от които по-млади и неопитни в "А" група показаха, че старши-треньорът няма да има лесен избор за това на кой да залага в стартовите 11.

Срещата се игра пред около 50-ина зрители при доста тежки условия на терена.

Началото бе равностойно. В 8-ата минута Марио Георгиев стреля от границата на пеналта, но топката мина на метър над вратата.

Три минути по-късно Иван Чергев напредна добре и стреля от границата на наказателното поле изключително остро, но топката бе избита трудно от Личев.

В 19-ата минута Динков се включи по фланга и центрира към Писаров, но защитник на Брестник изчисти в ъглов удар.

В 34-ата минута Антонио Хаджииванов стреля добре, но ударът му бе париран от защитник на Брестник и топката се оказа неточно отправена, за да излезе в аут.

Фаул в полза на Берое на 27-28 метра от вратата на Брестник отсъди реферът Георги Кабаков. Диан Генчев центрира в наказателното поле. Станислав Бачев надскочи всички, но топката в крайна сметка бе отбита.

В 42-ата минута след като бе изчистено кълбото попадна в бившия бероец Иван Танчовски, който е капитан на Брестник. Той обаче бе неточен при удара си.

След почивката Берое стоеше по-добре на терена от съперника си.

В 48-ата минута след центриране от фаул от дясно по атаката на Берое, Тодор Тодоров се извиси над всички, засече с глава, но топката мина на метър и половина над вратата.

Антонио Хаджииванов без да обработва стреля силно в левия ъгъл на вратата в 60-ата минута, но Годжев успя да избие.

Влезлият само шест минути преди това Димитър Дунчев спря непозволено като последен в защита откъсващия се сам срещу вратаря Емил Рачев в 65-ата минута и получи заслужен червен картон за постъпката си. При изпълнението на фаула Диан Генчев стреля отлично фалцово, но топката мина на 50 сантиметра над вратата.

В 68-ата минута след центриране в наказателното поле от фаул Антонио Хаджииванов засече с глава, но вратаря Годжев успя да се намеси и този път и заслужи титлата си играч на мача за символичните домакини.

В следващата атака Любомир Цеков бе изпреварен майсторски от Теодор Скорчев при извеждащо подаване към него.

В крайна сметка логиката възтържествува в 75-ата минута, когато Георги Динков се разписа след хубава атака от дясно на Диан Генчев, който намери Искрен Писаров. Крилото центрира и с отличен удар от воле Георги Динков остави Годжев без шансове.

До края на мача двата отбора имаха по още няколко възможности, но напълно заслужено победата взеха "зелените". В игра се появи и Жельо Желев, който е последното ново попълнение на Берое и ще играе през пролетта за дублиращия отбор под ръководството на Петър Колев и Костадин Видолов. Юношата на Траяна, който през 2005 г. подписа професионален договор с Берое се завръща при "зелените" след два сезона и половина в други отбори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация