Муши: Само Литекс ни е конкуренция за титлата

16:56
Муши: Само Литекс ни е конкуренция за титлата
Нападателят Дормушали Саидходжа се завърна тази зима в ЦСКА, след като изигра един полусезон като преотстъпен в Литекс. Муши остана в отбора и Йоан Андоне на този етап показва, че ще разчита на него. Голаджията на практика има пълно право да получи златен медал независимо от това дали Литекс или ЦСКА станат шампиони. Футболистът даде специално интервю за Гонг по време на лагера в Свиленград.

"Всичко върви нормално. В Анталия изиграхме доста мачове с победи. Лесно е да се работи със специалист като Андоне. От както той дойде в ЦСКА има спокойствие в отбора. Тренировъчния процес е добър. Нещата доста се промениха доста в положителна посока. Вижда се, че дава резултат. Колкото до ситуацията в ЦСКА от преди Нова година съм чувал доста неща, че имало групички и напрежение. Не мога да коментирам за тогава, но сега това го няма", каза Саидходжа в интервю за "Гонг".

Нападателят сподели още, че не се страхува от конкуренцията за поста в тима. "В ЦСКА винаги е имало конкуренция и винаги ще има. Дали аз ще съм нападател или някой друг няма значени, винаги има битка за място. Ако е някой по-слаб отбор няма да има толкова конкуренция. Направих една добра подготовка и съм готов да дам всичко от себе си. Не бях притеснен, че ще попадна в групата футболисти, които не тръгнаха с отбора за Свиленград. Всяка тренировка играя и тренирам на 100%. Треньорите го виждат това и явно са го оценили. Няма за какво да се притеснява човек когато работи", каза още Муши.

Асеновградчанинът изрази твърда позиция, че ЦСКА ще бъде шампион тази година. "Шампионатът ще е доста интересен. Литекс също има добър отбор. Ако ние играем както в подготовката ще станем шампиони. Има детайли в двата клуба, които се разминават. Литекс е голям отбор, но ЦСКА е по-голям от Литекс и това всеки го знае. На практика само Литекс е конкуренция на ЦСКА за титлата и това се вижда. Аз имам договор с ЦСКА и каквото ми кажат шефовете на клуба това правя. За сега съм тук и искам да остана", допълни още Саидходжа.

Нападателят коментира и ситуацията при предишния треньор Любослав Пенев, при когото се превърна в ненужен за ЦСКА. "Не съжалявам, че Любо Пенев не ми даде повече шанс. Така е преценил и така е постъпил. Нямам обяснение защо така постъпи. Всеки треньор си има избор. Пожелавам му успех за напред. В момента не се интересувам от трансфери", допълни още футболистът.

Саидходжа помага изключително много на Даниел Панку. Новото попълнение на ЦСКА разбира турски от дългия си престой в Бешикташ и това му помага да разчита много на Муши в определени моменти, когато до него не е Флорентин Петре. "Всички нови са доказани футболисти и помагат на отбора. Имам се много с Панку тъй като е играл в Турция му помагам с езика. Момчетата са прекрасни и както виждате, че ги приемаме в колектива", заяви още Саидходжа.

Колкото до първия мач от първенството срещу Локомотив Пловдив Муши заяви, че очаква информация за отбора на Шенсой от Йоан Андоне. "До момента и в контролите Йоан Андоне ни дава подробна информация за съперника. Преди мача с Локомотив също ще е така. До тази среща обаче има доста време", каза нападателят.

Юношата на Ботев взе отношение и по проблема на "канарчетата" и възможността те да не започнат новото първенство. "Боли ме за Ботев Пловдив. Там израснах. Надявам се нещата да се уточнят до няколко дни. Не мога да помогна с нищо. Ботев има голяма публика, която заслужава да има отбор. В България без Ботев няма как. Не знам дали ЦСКА дължи пари за Ботев за мен. Не мога да коментирам ситуацията. Ако от мен зависи нещо бих помогнал", каза още голаджията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jackkarvar
17.02.2010 19:13

"Само Литекс ни е конкуренция за титлата" *lol* СМЕШНИК