Премиерът обеща да спре затриването на Ботев

10:35
Премиерът обеща да спре затриването на Ботев
Премиерът Бойко Борисов прие за 20 минути в кабинета си в Министерския съвет деветчленна делегация от легенди, ветерани и фенове на Ботев Пловдив. Лидерът на държавата обещал да спре затриването на клуба от сегашния му собственик и президент Димитър Христолов, съобщава "Труд".

Изключително съм щастлив, че успяхме да се срещнем с първия човек в България и да споделим болката и мъката си от факта, че Ботев на практика не съществува - заяви бившият изпълнителен директор и старши треньор на канарчетата Марин Бакалов. - Запознахме премиера с намеренията си да съхраним клуба за бъдещите поколения и готовността си да започнем да градим всичко, дори от нулата.

Освен рекордьора по изиграни мачове в историята на родната А група на срещата с Бойко Борисов присъстваха журналистът Николай Бареков, клубните легенди Атанас Пашев, Трифон Пачев, Лилчо Арсов, бившите шефове на тима Борислав Димитров и Христо Андреев, както и лидери на фенклуба.

Бойко Борисов ни призна, че има големи сантименти към Ботев и помни невероятните ни победи над еврограндове като Байерн и Барселона. Премиерът искрено съжалява, че в момента отборът е в това състояние, допълни лидерът на фенклуб 1912 Божидар Божилов.

От делегацията категорично отказаха да съобщят какви точно ангажименти е поел Бойко Борисов и дали има изобщо такива, но съобщиха, че срещата им с премиера е била изключително ползотворна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация