Лъчо Танев: Манчестър Сити и Мартин имат различно бъдеще

09:45
Лъчо Танев: Манчестър Сити и Мартин имат различно бъдеще
Личният мениджър на Мартин Петров Лъчезар Танев разкри, че лявото крило на Манчестър Сити почти сигурно ще играе в друг отбор от лятото. Два отбора от Висшата лига на Англия, един от топ шест на Германия, отбор от Примера дивисион и клуб от топ три на Турция желаят Петров, допълва агентът на Петров.

"Естествено е Мартин да не е най-щастливият човек в момента. Той показа доста от своите качества, за да играе по-редовно, въпреки че декември-януари той изигра много мачове. Нито аз, нито Мартин можем да променяме политиката на един мениджър и на клуба. Явно, че бъдещето на Манчестър Сити не е свързано с Мартин Петров като основна фигура. Да, те направиха предложение за още един сезон, но параметрите му не са толкова важни, колкото това, че Мартин не го устройва едногодишен договор, защото е на 31 г. Интерес към него има от няколко сериозни клубове от различни първенства, в това число и Англия. Както е важен финансовият момент, защото заради възрастта това може да се окаже последният му силен договор, така за Мартин винаги е било важно и да играе в отбори с амбиции. Точно това търсим в момента - ако можем да съчетаем договорът да е добър от финансова гледна точка и отборът да играе в европейските клубни турнири", споделя Лъчезар Танев в ефира на "Канал 3".

"Едно положително нещо в цялата ситуация е, че той е свободен агент. Дори ние сме в състояние сега да подпишем договор, имаме това право. От друга страна, въпреки че годините му не са чак толкова много, все пак са 31, т.е. едното е за сметка на другото. Но при всички положения той има изградено име на много добър футболист особено в зоната, в която играе", допълва агентът на Марто Петров.

"Не знам дали Тотнъм ще прояви интерес, знам, че Хари Реднап харесва играча. От харесване до сделка има президент, директори, които ще решат. Има два други отбора в Англия, които настояват да се видим, и сигурно ще проведем тази среща в следващите седмици. Има и един отбор, който е сред първите шест в Германия, един от челната тройка в Турция. От Испания също има сериозен интерес. Отборът не е от челото, но заслужава внимание. Така че при всички положения Мартин, да е жив здрав, ще има един сериозен договор и мисля, че с поведението си и на терена, и извън него има физическата годност да играе поне още 3 години сериозен футбол", казва още Лъчезар Танев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeviLLmaN90
16.02.2010 12:16

Дано Марто се махне от тоя Манчестър!!!! И да подпише с някой пак сериозен отбор. Защото мисля, че го заслужава. За мен най-добрия Български футболист в последно време.