Левски надделя над чехи в последната си контрола в Кипър

16:51
Левски надделя над чехи в последната си контрола в Кипър
Левски надви Слован Либерец с 2:1 в последна си контрола от лагера в Кипър. Жоазиньо и Сърмов бяха точни за сините, а Христо Йовов най-после се възстанови напълно от травмата си и влезе на терена в 60-а минута. Страхотен мач за шампионите направи ветеранът Александър Александров – Алекс.

Въпреки че в предишния си спаринг шампионите дадоха две свидни жертви в лицето на контузените Тасевски и Телкийски, сините започнаха вихрено двубоя и още в 12-а минута те излязоха напред в резултата.

Александър Александров изведе Миро Антонов сам срещу вратаря и нападателят вместо да стреля , подаде на Жоазиньо, който на празна врата намери мрежата за 1:0.

Две минути по-късно отново Кривия пусна чудесен пас и даде възможност на Жо да стреля от чиста позиция. Шутът на бразилеца обаче, мина встрани от рамката на вратата на противника. За съжаление на българския тим играчите на Слован влизаха доста твърдо в единоборствата и това изнервяше мачът, който по принцип би трябвало да протече в спокойния дух на феърплея.

Едва в 20-а минута чехите за първи път по-сериозно застрашиха вратата на българските шампиони. Дивиш пробва ефектно да прехвърли Петков. Опитът на нападателя обаче, се оказа доста неефективен и коженото кълбо прелетя над горната греда на сините.


Левски като цяло доминираше преди почивката и нормално стигна до второ попадение. В 37-а минута бе извършено нарушение срещу Антонов на около 30 метра от вратата на чехите. Кривия пусна леко топката към Сърмов, който с мощен удар прати топката в мрежата – 2:0.

Халфът отбеляза за радост над 70-е фена на българския тим, които наблюдаваха срещата. Националният селекционер Станимир Стоилов също бе на трибуните и със сигурност е оценил по достойнство изпълнението на Сърмов.

В 39-а минута играчите на Слован намалиха резултата след изпълнение на фаул. Топката бе центрирана в наказателното поле на сините, Петков боксира, но прати топката в краката на Деймек, който стреля за 2:1.

Малко след началото на втората част Сърмов се пробва отново да отбележи с удар от далечна дистанция, но този път ударът му бе уловен от стража на Слован. Мениджърът на сините Георги Иванов не направи смени на почивката и Левски продължи да играе със същата схема на игра.

Чак в 60-а минута Гонзо направи първата промяна в състава си. След дълго лечение на контузия на терена се появи Христо Йовов, който влезе на мястото на Николай Димитров. Четири минути по-късно Алекс изведе Антонов на добра позиция. Вратарят на чехите излезе и със сетни усилия изби топката.

Александров правеше страхотен мач за Левски днес. Кривия чудесно намери Жоазиньо по левия фланг в 67-а минута. Бразилецът центрира успоредно на голлинията, но Миро Антонов не успя да засече топката в мрежата.

Две минути по-късно на терена се появи Георги Христов, който замени отличния Сашо Александров. Еньо Кръстовчев също се появи на терена. Таранът от Дупница влезе в игра в 74-а минута на мястото на Антонов.

Десетина минути преди края на срещата Шакиб Бензукан получи контузия и бе заменен от Виктор Генев. Комична ситуация се получи в синята защита в 86-а минута Милиев и Георги Петков се сблъскаха в резултат, на което стражът остана да лежи на терена. В крайна сметка, за радост на щаба на Левски, Петков не бе пострадал тежко.

В заключителните минути играчите на Слован упражниха натиск към вратата на шампионите в търсене на изравнителен гол, но в крайна сметка левскарите удържаха крехката си преднина и се поздравиха с победата.

ЛевскиСлован Либерец 2:1

1:0 Жоазиньо 12-а мин
2:0 Сърмов 37-а мин
2:1 Деймек 39-а минута

Ето и стартовия състав на Левски:

Петков, Бензукан, Топузаков, Милиев, Минев, Бардон, Сърмов, Александров, Н.Димитров, Жоазиньо, Александров, М.Антонов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bradata63
15.02.2010 19:39

Това,че Жоро в последно време не е на висота не означава,че вече не трябва да е любимец на синята агитка!

Futbulfen
15.02.2010 17:50

Гошо наистина драстично понижи формата си,но лично аз съм склонен да му дам още един шанс, най-малкото заради моментите,в които ни е карал да го имаме за наш любимец

Very_Drunk
15.02.2010 16:07

Петков вече не ми вдъхва доверие... добър е ,но нещо взе да му липсва... мисля че трябва да си ходи вече *thumb_up*