Шенсой: Имаме проблеми в защита

12:13
Шенсой: Имаме проблеми в защита
Старши-треньорът на Локомотив Пловдив Наджи Шенсой коментира играта на отбора си,  след края на мача с дублиращия тим на Ред Бул Залцбург.

"Ако гледаме резултата може да се каже, че се справяме по-добре с тактическите указания и адаптацията помежду си. Усилията ни да изградим колектива дават резултати. Досега най-големият ни недостатък бе да се справим с индивидуалистите в отбора, каквито Даксон, Дани Кики, Здравко Лазаров... Имаше доста проблемни футболисти, нямам предвид, че не са дисциплинирани. Честно казано първото полувреме ми хареса повече, защото играхме повече тактически, затваряхме зоните. Но продължаваме да имаме проблеми в зоната на централните защитници. Реално противникът ни вкара гол без положение. Точно върху това ще работим в следващите два дни до контролата с Любин. Задачата ми е трудна, който не смята така да заповяда да се разменим за няколко дни. Когато се гради изцяло нов отбор, както е при нас, трябват поне шест месеца. На футболистите им трябва да се адаптират социално, да се опознаят помежду си и да привикнат като характери. Освен това повечето отбори приключиха със селекцията, а ние още не сме. За щастие ни предстои контролен мач във вторник, връщаме се в Пловдив и играем с Брестник на 20-ти февруари". коментира наставникът пред Lportala.net.

"Няма да взимаме нови футболисти, за играчите на проби ще мислим още малко. Времето пред нас е малко. С отбор от чужденци ще ни е трудно, тъй като повечето от тях не знаят къде е Берое, къде е Варна. Доволен съм от Том, той е интелигентен футболист, но не е на ниво физически. Но работи упорито. Засега може да изиграе не повече от 20-25 минути. Затова и Чудото ми е много необходим, защото провеждаме извънредни занимания във фитнес-залата", продължи още Шенсой.

"За случката със старши-треньора на Ред Бул мога да кажа единствено, че съм човек, който държи на феърплея. Дани Кики също направи грубо влизане, което бе за червен картон, но не бях до него, за да му кажа да подаде ръка и да се извини. Кюмюрджиев също. Във въпросната ситуация реагирах така, защото треньорът им започна да се занимава с мен, вместо да вземе мерки срещу футболиста си. Това което не искам да ми правят, не го правя и аз. Но явно Нико Ковач има някакви грандомански комплекси", коментира косовският специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация