Страховит български тандем сглобяват в Ман Юнайтед

09:42
Страховит български тандем сглобяват в Ман Юнайтед
Страховит български тандем се сглобява в Манчестър Юнайтед, ако Мартин Петров устиска още малко на пейката на Манчестър Сити. През лятото договорът му изтича и той само ще пресече улицата към Юнайтед като свободен агент, пише "24 часа".

Мениджърът Фергюсън се оглежда кой да наследи Райън Гигс по лявото крило и Марто би бил добро и безплатно решение.

Другият кандидат за фланга обаче - Луиш Нани, усети жегата и започна да играе героично. Затова и залози за продажбата му вече не се приемат. Минус за Марто са и многото контузии, които изстрада, така че в новия отбор той едва ли ще подобри съществено статута си на полурезерва от Сити.

Но пък 31-годишният българин вижда играта стратегически, лепи топката на крак при пасове, има бързина и чудесно си взаимодейства с Бербатов.

Най-важното е, че умее да вкарва и от фаул, а след Кристиано Роналдо Юнайтед отчаяно се нуждае от стрелец над стената. Така минималните очаквания са Марто и Бербо да се засичат на терена поне за едно полувреме и да изработват по някой важен гол.

"Има такъв вариант, да, но той е един от многото", каза източник от клуба на "червените дяволи". "Сър Алекс има точно 10 варианта за Гигс, уверявам ви, и още толкова за Пол Скоулс", добави той.

На въпрос дали феновете на Юнайтед биха преглътнали и втори българин в състава, източникът каза: "Да, вижте, това е наистина важен аспект... Всичко се свежда до първия мач, до първия гол. Но забележете, че Бербатов е рекордьор на България по отбелязани голове, защото е играл редом с Петров."

"Мартин е в своята футболна зрялост и иска договор с класен тим в Англия поне за 2 години. Това ще е венецът на кариерата му и той го знае", каза вчера мениджърът му Лъчезар Танев.

В. "Гардиън" писа, че Сити предлага на Петров удължаване само с 1 година и това блокирало преговорите. След последния пазарлък преди седмица Марто замръзна при резервите за мачовете в Премиършип, а за Сити игра крилото Джонсън, току-що купено. Това прилича на треньорски ход с цел Марто да бъде направен по-отстъпчив, а ако не - да мине в забвение. Утешение за него засега са само турнирните мачове с по-слаби съперници като Сток Сити в събота.

Така улицата в Манчестър, водеща към Юнайтед, ще се затвори за Мартин. Сър Алекс не би взел толкова отпочинал футболист, дори и без пари.

Лъчезар Танев потвърди пред "24 часа", че на Марто е предложен контракт само за една година.

"Това не го устройва. По принцип му се остава в Англия, но това не означава, че при добра оферта отдругаде не може да се стигне до напускане на Висшата лига. Но към момента е рано да се каже", добави агентът на българския национал.

Марто обаче има скрит коз и според източника от Юнайтед това е тихата ярост на шотландския треньор към Карлос Тевес. Фергюсън с наслада би погодил на градския враг същия номер - да му отмъкне играч и да го пуска да вкарва в местните дербита, изразявайки радостта си с характерни жестове. Мартин Петров би оправдал и тези очаквания.

Заради възможния трансфер, но повече заради предстоящите сблъсъци Англия-България за европейското през 2012 г. вече сме измислили и прякор на тандема Бербо-Марто - Дебелия Берто, разказа българин от агитката на "червените дяволи". Аналогията е с най-голямото оръдие в света, чиито изстрели са причинявали разтърсващи поражения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bobifootball
16.02.2010 14:01

danman Хей пич ами тогава да похвалим например великия Гонзо или пък друга велика синя звезда само че не мога да се сетя в кой велик европейски гранд игра за последно а? *party*

thinker
16.02.2010 13:02

danman, отдалече си личи, че мислиш като гъска и че няма нищо Българско в тебе, така че по-добре не цапай имената на достойните Българи като Бербо - никой не те кара да четеш и да коментираш, като не ти харесва! А и за теб е по-добре...като не говориш може хората да се заблудят, че си умен, а като почнеш да пишеш ясно си проличава глупоста ти!

krasenco
16.02.2010 12:29

danman а кой е направил нещо повече да се гордеем с него?В момента само Стенли е на ниво от българските футболисти.Като го споменах,сещаш ли се първия сезон за Астън Вила какъв му беше.Много по-слаб от този на Бербатов в момента,но аз пак го подкрепях и се надявах да заиграе добре.Радвам се,че стана това.Вие какво искате?Бербатов да играе като Марадона ли?И на мен не ми харесва как играе,но това е полужението.Просто ми се струва,че прекалено много претенции имаме към него.Колкото може,толкова!Колкото и да играе слабо,аз пак ще го подкрепям и дано да се разиграе.Лошото е че вие стискате яко палци и се надявате той да се провали!Така,че не ми говорете за патриотизъм!

danman
16.02.2010 11:48

Futbulfen не спори!Няма смисъл.Със същия успех би спорил с дърво,защото това са дървени глави.Хем виждат истината,хем се мъчат да се правят на големи патриоти.На черното казват бяло.Е и какво като Бербо е българин.Какво направи в Юнайтед,че да бъдем горди с него?Оглавява разни класации за мързеливци.Изобщо не ми го хвалете.

thinker
16.02.2010 02:20

Futbulfen, явно наистина си много тъпо парче. Тази анкета, която ти споменаваш(че Бербо бил най-мързелив) е анкета на феновете на Сити. Все едно да четеш анкета от феновете на ЦСКА за Левски или обратното и да я приемаш за чиста монета. Докато това, което аз ти линкнах(че Бербо беше най-полезен играч за Юнайтед миналия сезон) дори не е анкета - виж официалната страница на Юнайтед и ако поназвайваш английски ще ми се извиниш официално тук. Това се прави от самия отбор, като се изчисляват всичко - голове, асистенции, точни пасове, отигравания, спасявания, пробягано разстояние и т.н. - абсолютно всички аспекти от играта. След като са направили всички изчисления се е оказало, че Димитър Бербатов е бил най-полезния играч за Манчестър Юнайтед през сезон 2008-2009, така че какт оти казаха и в един коментар по-надолу - вземи прочети малко, поинформирай, но използвай официални данни и тогава ела да пишеш тъпите си коментари. Естествено ако си обективен след всичко прочетено от официалните сайтова(а не жълти боклуци) вероятно коментарите ти няма да са толкова тъпи!

Futbulfen
15.02.2010 22:33

krasenco ,а анкетата,за която аз споменах..не е ли истинска?! Съпоставям нещата,защото лафат,че такива анкети не значат нищо..а в същото време ми дава анкета в + за Барби..е ае нема нужда

krasenco
15.02.2010 22:16

Futbulfen тази анкета за най-полезен играч е вярна.Поинтересувай се малко и тогава пиши!И пак повтарям!Радвайте се,че имаме футболист в такъв отбор,защото като гледам след няколко години няма да имаме и в Сток сити!

vill
15.02.2010 19:02

Аз съм патриот и обичам страната си,но това не ми пречи да бъда обективен и да каже,че Бербатов не играе добре за Юнайтед.Фен съм на Бербо и много се радвах когато заигра в Юнайтед,но просто той няма мантелитет за голям отбор.Виждате как в Юнайтед всички се опитват да поемат отговорнаста и да вкарат гол,а Бербо го е страх да стреля.

Futbulfen
15.02.2010 17:45

ОСвен това си поместил и анкетка..също толкова спорна колкото да кажем е тази,за която аз споменах *thumb_up* Lucas..радвам се,че има такива като теб..които да гледат реално,а не ми се праат на патриоти

Futbulfen
15.02.2010 17:43

Не ми излизай с тоя номер с тая прословута контузия..мислиш ли,че в съвременния футбол даден футболист ще рискува своето здраве ако то да кажем виси на косъм (както искате да го изкарате),било то и когато треньора ти се моли..не пиши глупави слова.А пък тоя твой бисер,че Барби е бил най-полезен ме кара да се чудя ментално увреден ли си,някаква степен да заболяването "идиот" ли..не искам да те обиждам,но редовете ти ме карат да хуля..ИЗВИНЯВАЙ!

Futbulfen
15.02.2010 17:39

thinker и останалите патриоти..1во:Аз не пиша глупости,не пиша наизуст..пиша това което е,а не това което трябва да бъде(защото примерно съм българин)Димитър е мързелив и т'ва е вън от съмнение..не съда от тая анкета,която фактически доказва мойте(и не само мойте) думи ,а гледам реално на нещата.Няма как да не се хващаме за тия пари дето направо пропиляха за него(само се сетете колко и какви футболисти можеха да акустират на Театъра на мечтите за тези пари..и си легайте),та ти си централен нападател на Юнайтед..от тебе се очаква да бележиш редовно(ама не на Помпи..за 4,5:0),да бележиш важни голове,с които отбора да спечели..било то дерби или трофей!

arsenov
15.02.2010 17:05

kyosho примерът с ферари и мерцедес не е много уместен щото има и 2 пъти по скъпи мерцедеси от ферарито пример един SLR *wink*

kyosho
15.02.2010 16:34

Lucas_Podolski защо сравняваш Бербатов и Торес. Това е все едно да сравняваш Мерцедес и Ферари. И двете са прекрасни коли, но едната е два пъти по-скъпа. И прекалено загрижени ми се виждате за бъдещето на Митко, няма нужда чак толкова от безплатни съвети към САФ. Такъв футболист в следващите няколко десетилетия няма да има, така че свалете малко летвата и не бъде толкова строги и безкомпромисни спрямо него.

arsenov
15.02.2010 15:27

бербо особенно колко е старахвит *lol* *lol* *erm*

stihopletec
15.02.2010 14:13

Lucas_Podolski ама айде стига сте се хващали за тея 30 милона е ... Бербатов ли е виновен, че има хора, които надуват само "цената" на един футболист до безбожност ? Май ви е яд, че за вас няма кой да ги даде тея пари ? В момента на Манчестър им куца единствено халфовата линия (лично мое мнение).

krasenco
15.02.2010 14:08

Аз не мога да разбера,защо все го оплювате!Колкото може,толкова.Трябва да се радваме,че има българин.който играе в такъв голям клуб.Като се замислим от българските футболисти освен Стилиян Петров,другите или играят в смешни отбори или са резерви.Виждате Мартин Петров е резерва през повечето време,Божинов и той,Рангелов,Домовчийски и те.Да не говорим за другите.Чавдар Янков и Станислав Ангелов играят във Втора Бундеслига.Благой Георгиев играем в един от слабите руски отбори,Макриев в Израел.Така,че каквото и да си говорим,Бербатов е един от най-добрите ни футболисти и както и да играе ние трябва да го подкрепяме.Не сме голяма футболна нация за да имаме играчи като Меси,Роналдо,Кака и т.н.Един беше Стойчков и не може всеки път да имаме такъв футболист.Така,че трябва да се задоволим с това,което имаме и да подкрепяме малкото ми добри футболисти.

Lucas_Podolski
15.02.2010 13:41

thinker - а ти кое от това което написах можеш да оспориш? Както виждаш не цитирам глупави класации и статистики, като най-мързелив или най-полезен. Коментирам това, което виждам. Бербатов 2 години ли ще е контузен? Не е оправдание контузия, която му позволява да играе, един истински голям нападател излиза, води отбора си и вкарва голове (вж. Торес, контузен е по цял сезон, но в мачовете в които играе лъха класата му, която на всичкото отгоре се отбелязва и от статистиката като мачове-голове) Нападател си - вкарваш голове, е Бербо по една или друга причина, която вие издокарвате като оправдание, не го прави!!! НЕ е в топ 15, а от там надолу има дори защитници! Освен това не съм видял Бербатов да има ключово значение за повече от 2-3 мача в 2 сезона за Юнайтед, което смятай го както си искаш - не е 30 милиона. Е аз ти казах горд съм, че е стигнал до там, но с нищо не показва, че ще се задържи!!

thinker
15.02.2010 12:58

Lucas_Podolski, кое от това, което написах не ти стана ясно - или си просто поредния папагал, който пише без да чете?

krasenco
15.02.2010 12:58

Проблема във възраста му е там,че политиката на САФ е да не взема футболист6и над 27 години.Инъче 31 години не е много.Специално в играта на Мартин се вижда,че е изгубил от бързината си малко.Но смело мога да кажа,че сега играе много по-умно от преди.

Lucas_Podolski
15.02.2010 12:53

Бербатов не се забелязва, защото не вкарва голове, а ако вкарва е за 3:0 или 4:0. Разберете, за от скъп нападател, от който се очаква да е световна класа се иска да вкарва много или поне важни голове, а не да прави красиви отигравания. В Испания едва ли не хулят Ибра а той има 12 гола в 19 мача в Примера. Горги сме, че има българин в Ман. Ю. и до там, представянето му е под всякаква критика.

Resorter
15.02.2010 12:33

Нищо му няма за възрастта, идеален е. Спокойно може да играе още 3-4 години на високо ниво. Виж Нистелрой какво прави в Хамбургер, Макаай беше взет от Байерн на 32 ако не се лъжа и също изнесе изключително силни сезони. Шерингам вкара гол на 40 за Уест Хям *joking* За 31 годишен играч могат да се кажат само суперлативи, има опит, не е толкова стар, тепърва има какво все още да показва. И още много примери, ВИера в Ман Сити, ДЕЛ ПИЕРО в Ювентус, Тони в Байерн и Рома, въобще в голяма грешка си ако мислиш че на 31 си едва ли не свършен за спорта.

krasenco
15.02.2010 12:18

thinker просто хората тук говорят наизуст.В класацията за миналата година само ще вметна,че Кристиано Роналдо беше 10-и в нея!А относно мързела,някой сеща ли се статистиката,която САФ изкара,че Бербатов е един от най-много пробягалите футболисти от Юнайтед,просто влиза малко в единоборства и затова не се забелязва.Относно трансфера на Мартин,не мисля,че ще се осъществи.Не заради друго,а заради възраста му.Дано поне да отиде в Тотнъм.Мисля,че това е идеален вариант за него.

Resorter
15.02.2010 12:03

thinker, респект брато *thumb_up* Рано или късно ще оценят какво е да има наш сънародник в такъв гранд на Европа *beer*

thinker
15.02.2010 11:45

Futbulfen(а и останалите, плюещи Бербо), защо пишеш глупости? Най-мързелив футболист, сливи и хуй ли държиш в устата си, че не споменваш, че това е според анкета на Сити, и че в анкетата няма нито един английски футболист?
Защо не споменаваш, че Бербо играе с контузия, но САФ(въпреки лошото му мнение за Бербо) не му позволява да се оперира защото казва, че Бербо е жизненоважен за Юнайтед в момента?
Защо не споменаваш, че Бербо въпреки контузията си и постоянното висене на скамейката е в топ 15 на голмайсторите в Англия?
Защо не споменаваш, че Бербо бе избран единодушно за най-полезния играч на Юнайтед за миналата година - въпреки наличието на звезди като Гигс, Руни, Скоулс, Фърдинанд, Тевес, Роналдо, Ван дер Саар и т.н.?
Хмм, и какво стана тук - май истината е съвсем различна от глупостите, които пишете за Бербо. Вие сте нещастни, завистливи и комплексирани малоумници, които ги е страх да погледнат истината в очите и могат само да плюят и да завиждат!

Futbulfen
15.02.2010 11:24

Иначе с предложенията за техен тандем в Болтън,в шпорите..да,там би се получило,но айде да не е в топ4..целия свят уважава тези отбори .. *lol*

Futbulfen
15.02.2010 11:22

Не ме разбирайте погрешно..Марто е добър,но повярвайте ми, Ман Юнайтед може да намери къде къде по стойностен флангови играч. Пък и си мисля,че Фърги няма да направи втора така грешка като ангажирането на най-мързеливия във Висшата Лига.Дори да е имало някакъв шанс..Димитър Бербатов е почернил мнението на САФ за българите *beer*

whitegoat93
15.02.2010 10:49

От Мартин по мое мнение по-точен за заместник на Гигс футболист няма...двамата играят по един и същи начин...дрибъла,погледа в/у играта пас,удар...всичко.Дано САФ да го вземе.

danman
15.02.2010 10:15

Аз съм сигурен,че няма да се засекат в Манчестър, не защото Марто няма да дойде в Юнайтед,а защото Берба ще си иде.

danman
15.02.2010 10:07

За Марто съм съгласен,но балеринката Берба....

ruiz
15.02.2010 09:53

Бербатов и Мартин Петров в тандем не са за световен гранд като МанЮнайтед, а за тим като Евертън,най-много.