Стенли спаси Вила в края, \"бирмингамци\" и Кристъл Палас ще преиграват

19:40
Стенли спаси Вила в края, \"бирмингамци\" и Кристъл Палас ще преиграват
С гол на Стилиян Петров няколко минути преди края, Астън Вила се добра до 2:2 при гостуването си на Кристъл Палас в мач от 5-я кръг на турнира ФА Къп в Англия.

Българският национал изведе гостите с капитанската лента в този двубой, а Мартин О\'Нийл бе излязъл с почти всичките си титуляри.

"Бирмингамци" бяха по-добрият отбор в началото и създадоха няколко опасности пред вратата на домакините. Емил Хески имаше претенции за дузпа след контакт със защитник в полето на Палас. Вила усилваше натиска си, но неочаквано получи гол във вратата си. Ертъл в 24-а минута след центриране от корнер с глава изведе своите напред.

Девет минути по-късно обаче централният защитник на гостите Джеймс Колинс изравни с глава, засичайки хубаво подаване вред вратата на тима от Чемпиъншип. Малко след това удар на Стилиян Петров мина малко встрани.

До края на полувремето Кристъл Палас бе по-добрият отбор и организира няколко опасни атаки. В продължението Брад Фридъл боксира топовен шут към своята врата.

Втората част значително отстъпваше по класа на първите 45 минути. Вила бе по-активния отбор и Джон Карю стреля опасно, но ударът му бе спасен.

В 70-а минута обаче Дарън Амброус с хубав далечен шут матира Фридъл за 2:1 в полза на Палас. Веднага след това домакините има шанс за трети гол.

В 76-а минута стражът на Кристъл Палас изби опасен изстрел на Карю. При последвалият корнер Колинс отблизо стреля, но защитник изби от гол линията. В 87-а минута Сперони като по чудо спаси шут на Карю, но секунди по-късно капитулира.

След изпълнение на корнер, Стилиян Петров засече топката за крайното 2:2.

В друг мач от днес, Фулъм победи у дома Нотс Каунти с 4:0.

Астън Вила: Фридъл, Л. Йънг, Дън, Колинс, Уорнък, А. Йънг, Милнър, Делф, Петров, Даунинг, Хески

 
 
 
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Resorter
15.02.2010 12:05

Не ви ли е срам за това което говорите за Бербатов...

Lollipopp
15.02.2010 03:07

покрай такива хора като Стенли и Марто можеш да кажеш гордо че си българин , а такива като Бербатов само може да те накарат да не го казваш ... надявам се Стилян да отбележи и в вратата на Юнайтед *beer*

Futbulfen
14.02.2010 23:16

Когато става въпрос за Стенли няма деления на сини и червени..един голям българин,един голям футболист..и все повече ме е яд,когато се сетя как не той,а Барби мързеливия (избран за най-мързеливия играч на Острова) взе приза за играч на годината..смешна работа еййй. Евала Стенли..велик си , цялата нация е с теб! *beer* *thumb_up*

paunQ
14.02.2010 21:07

Ебаси плонжа. Направо ме изкърти. Браво!!!

ceco26
14.02.2010 20:44

Към края твърдо бях за Кристъл Палас, но щом Стилян Петров вкара...няма как да ме е яд. *wink*