Стоилов: В Левски бях близо до изграждането на империя

13:31
Стоилов: В Левски бях близо до изграждането на империя
Селекционерът на националния отбор по футбол на България Станимир Стоилов даде специално интервю пред bTV. Специалистът разкри какви са очакванията му за предстоящите европейски квалификации за шампионата в Полша и Украйна през 2012 година.

"Групата е интересна. Няма аутсайдер. Фаворитът Англия ще има проблеми във всичките си гостувания. Вярвам в нашето класиране. Надявам се късметът да бъде на наша страна. Някои от играчите ни играят в големи отбори и няма как към тях да няма очаквания от нацията за успехи с националния тим", каза Стоилов.

Относно изказването на капитана Димитър Бербатов, че "каляската на националния отбор има три коня - той, Мартин Петров и Стилиян Петров", Стоилов заяви, че се надява от сега нататък всички играчи да дърпат каляската.

"По-лесно е един човек да понесе критиките - в този случай треньорът, но това е нормално. Най-големият проблем е двойката централни защитници. Иванков играе много силно, ще разговарям с него. Не смятам, че след като е на 34 години трябва да се отказва. В Англия има вратари на 40 години, които играят на топ ниво. Не си подадох оставката след като не се класирахме за Мондиал 2010, защото ангажиментът, който поех бе да класирам отбора на Евро 2012. Световните квалификации бяха започнали, когато застанах начело на отбора", допълни селекционерът.

Станимир Стоилов се върна и на темата Левски - отборът, с който постигна най-големите си успехи.

" Левски винаги ще бъде тимът, който обичам. Бяхме близо до изграждането на една империя - детско-юношеска школа, резултати в първия отбор. Желанието да подменим състава бе на собственика. Тогава Левски вървеше в правилната посока", коментира специалистът.

Стоилов допълни, че винаги е държал преди всичко на хубавия футбол, а не на резултата. Желанието му е да накара хората отново да идват на стадиона заради играта, която показва тимът му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gaitaneca
15.02.2010 10:24

леомеси кви домакини виж ни стадиони освен на 4ерномерец,националния и на локо софия останалите стадиони са ужасни то тряа и капацитет финал на 20 000 стадион виждал ли си аз гледам в юар ги праят 80 000 хиляди разширяват а ние пари нямаме кой 6ти ги даде *lol* *lol*

gaitaneca
15.02.2010 10:20

Надявам се късметът да бъде на наша страна .ти на тото ли ще играеш или на европейско омразна ми да викам за испания искам и българия да отиде и да направи нешто ама с тая калпава защита не ми се вярва *lol* *lol* *angry*

srbija
15.02.2010 00:45

помните ли мъри как ни вкара гол с чОрбАрСКАТА ФлАНЕлКА а наско сираков да е педал ха-ха левацииии а за футвол мексико86 и сащ94 гол-2 аиде ебете се разбирачи

leomesi
14.02.2010 18:55

бербо не си прав докато не станем домакини на голям футболен форум няма да играем на световно или европейско *lol*

KILLna7
14.02.2010 18:04

Добре е че и левски направи този "подвиг" както и цска направи онези "подвизи" ,но само да ми поянниш коя година бяха че не помня ?

Notlike
14.02.2010 17:50

Хаха, империя, тоя пък... хайде, много се превъзнесе. Всяко чудо за 3 дни.. не мисля, че са били кой знае какви, не са победили нинджи, биха Киево, четвъртифиналът бе подвиг, който трудно някой ще повтори, но двата полуфинала на КЕШ на ЦСКА. Те не са ли подвиг?? *wink*

Futbulfen
14.02.2010 17:25

Палячо по твоята гениална логика..момчето дето пише за Мъри,че е МЪРЛЬО или пък,че Наско е педераст не е ли същото?! Мълчи,защото не си прав!

Futbulfen
14.02.2010 17:23

Пичага не съм от тия дето сега ше ти говорят как ако те видят ше те смачкат.."къде живееш", "аре да се видиме" и тем подобни.Не ме интересува кой обиждам след като в таквиа коментари има нотки на червено пристрастие,което аз не мога да траа. От къде някъФ чорбар ше се изказва за треньора,който безспорно е най-добрия на поста си в България за последните 10години?!?! И не ми обяснявай,че съм некомпетентен,защото мога главата да си заложа, че съм навътре в нещата , свързани с футбола.Не ми давай оценки..опитай да си кажеш мнението по въпроса..смешник!

lud2007
14.02.2010 17:10

Честно ако знам кой си,ще те хвана и ще те навра в собствения ти гъз!Все ак обиждаш човек и то заради неща,за които не си компетентен, на такива като теб бой,бпй и пак бой,нещастник...

ENGLANDFTW
14.02.2010 15:31

Съгласен съм с първия коментар. И със статията. Не казвам, че Мъри е нещо чак кой знае какво, но в България е най-добрия. Доказал го е, и за в бъдеще вярвам, че ще го докаже още веднъж. Успех!!! *party*

asenovec_96
14.02.2010 14:50

мъри връщаи се в левски и не слушаи "професора" батков прави каквото знаеш и напорави левски шампион *thumb_up*

ORIGINALNI_BE
14.02.2010 13:40

ВИдяхме я , просто Баткофф я прекърши понеже е Генииий *angry*