Вальо Илиев: Не можех да чакам вечно

08:25
Вальо Илиев: Не можех да чакам вечно
Валентин Илиев подписа договор с румънския Университатя Крайова. Бившият капитан на ЦСКА обясни пред "7 дни спорт" защо не се завърна в отбора на сърцето си, а предпочете северната ни съседка.

- Вальо, всички фенове на ЦСКА се питат защо не се завърнахте в отбора. Как ще им отговорите?

- Не съм в ЦСКА, защото нямаше конкретна оферта към мен. Неведнъж съм казвал, че искам да се върна. Не мога обаче да чакам вечно ръководството на ЦСКА. За мен най-важното е да играя. Затова и приех офертата на Университатя.

- Бяхте в Анталия, когато се разбра, че вече сте свободен агент. Някой от ЦСКА не се ли свърза с вас?

- Срещнах се с президента г-н Борисов, той ми обясни, че на този етап в отбора има прекалено много защитници. Първо трябвало да се продадат някои от тях и после евентуално да вземат мен.

- Говори се, че сте предявил твърде големи финансови изисквания?


- Няма такова нещо. Дори изобщо не сме стигали дотам, че да говорим за личните ми условия. Нямаше нищо конкретно, сериозни преговори щеше да има едва след като се освободи от някои защитници.

- С какво успя Еуген Трика да ви убеди да подпишете с тима от Крайова?

- На първо място, това че бе единствената оферта за мен на този етап. Имах и едно предложение от български отбор. Аз обаче няма да играя за друг отбор у нас освен за ЦСКА.

- За Литекс ли става дума?

- Не, никой от Ловеч не ме е търсил. Не искам да казвам име на отбор, разбрал съм се с хората да не говоря за това.

- Семейството ли бе единствената причина, поради която напуснахте Грозни?


- За мен е достатъчно основателна. Няма да съм в България, но поне ще съм по-близо.

- Познавате Трика като футболист, а като треньор?

- Все още официално не е треньор. Холандецът Марк Воте води отбора. В момента Трика е играещ помощник-треньор. Трябва да знаете, че той е голямо име тук. Уважават го много в клуба. Един ден, когато окончателно приключи с активната си футболна дейност, сигурен съм, че ще заеме ръководен пост в Университатя.

- Подписахте за шест месеца с опция за удължаване. Отборът е в тежко положение, на 14-о място. Зависи ли бъдещето ти в тима от това дали ще изпадне?


- Не е задължително отборът да отпадне, за да напусна. Надявам се да направим силен сезон, а пред мен да се открият нови хоризонти.

 
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fatalniq
13.02.2010 19:12

тоз пък какъв футболист е не мога да разбера,толкова да е зле