Берое първи в група B

16:10
Берое първи в група B
Берое зае първото място в група B на турнира Албена Къп 2010 след като победи с 1:0 младежкия национален отбор на България, в който играха и двама футболисти на "зелените", съобщи Beroe Online. Единственото попадение в мача вкара Дончо Атанасов в 6-а минута. Така старозагорци трябваше да играят срещу Локомотив Мездра, който днес победи с 3:1 Сиера Леоне и стана първи в група A. Тази среща обаче няма да се проведе заради отказа на организаторите на турнира да върнат първоначалната схема и мачовете да се играят утре. Така Берое утре ще играе контрола от 11:00 часа на изкуственото игрище на Технически университет Варна с Разград 2000. Мачът можете да слушате по радио Beroe Online.

Срещата започна добре за беройци. В 3-ата минута Дончо Атанасов получи топката и се измъкна добре, стреляйки към вратата, но топката срещна гредата. След центриране от корнер за втори път кълбото попадна в рамката, но не успя да влезе в мрежата.

В 6-ата минута падна и победния гол за Берое. Топката бе центрирана в наказателното поле на Берое от Здравко Илиев от дясно. В пеналта Дончо Атанасов първо се подхлъзна и пропиля възможността, но бързоногият полузащитник бързо се изправи и успя да засече отново топката от близка дистанция и да я прати в мрежата за 1:0.

В 8-ата минута от ляво напредна Страхил Попов, който комбинира добре със свой съотборник. Последва центриране, което за малко да изненада Теодор Скорчев, който обаче успя да избие.

Диан Генчев изведе добре Атанас Атанасов в 18-ата минута. Защитникът центрира добре, но Дреновички успя да изчисти.

В 23-ата минута Антонио Михайлов стреля с глава след центриране от пряк свободен удар, но Теодор Скорчев се разтегна и добре улови летяща в долния десен ъгъл на вратата топка.

Корнер пред вратата на националите застраши вратата на Ник Дашев. Слави Жеков центрира, но Галин Богданов надскочи Иван Чергев и изби.

След половин час игра Искрен Писаров се озова на стрелкова позиция след двойно подаване със Слави Жеков, навлезе в наказателното поле и стреля, но Ник Дашев успя да улови.

В 32-ата минута Здравко Илиев пробва изненадващ удар от около 30 метра. Ник Дашев не успя да улови, топката се отби от тялото му, но нямаше бероец, който да я засече.

Пет минути по-късно Антонио Хаджииванов се възползва от грешка на беройци и шутира, но Теодор Скрочев внимаваше и успя да улови.

След почивката в началото на полувремето по-добри бяха младежите. В 52-ата минута Мирослав Коев блокира отличен шут на Иван Чергев в последния момент.

Марчев стреля от 20 метра, но Теодор Скорчев улови в 61-ата минута. Пет минути след това при добро центриране на Атанас Дряновички, отново Марчев се размина за малко и не успя да се разпише.

В 68-ата минута Милен Танев напредна много бързо при контраатака за Берое, но в последния момент Симеон Мечев успя да изчисти в корнер преди топката да попадне в непокрития Станков.

Именно Станков финтира двама свои съперници две минути по-късно и се озова на добра позиция за стрелба. Той шутира от 16-17 метра, но топката срещна гредата.

В 73-ата минута Георги Динков се справи със защитата на младежките национали и стреля, но топката попадна право в ръцете на Кунчев.

Минута след това Атанас Апостолов пробва удар, но Симеон Иванов го изпревари и предотврати опасността.

В 79-ата минута Иво Иванов надскочи Кучнев и подаде към Атанас Апостолов, който бе сам пред вратата на 7-8 метра. Младокът опита параболичен удар от воле, но вратата бе прехвърлена от топката.

Девет минути преди края на мача при прострелно центриране на Емил Рачев в наказателното поле, Симеон Иванов и Кунчев не се разбраха и Иванов за малко да си вкара автогол, но топката облиза гредата и излезе в корнер. След изпълнението му Минчев достигна до кълбо почти на аутлинията и я върна успоредно на вратата, Атанас Апостолов финтира пазача си и стреля, но за четвърти път в мача топката срещна гредата на вратата на националите.

Така в крайна сметка Берое се поздрави със заслужена победа, която можеше да бъде и с далеч по-изразителен резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация