Георги Градев: Разтрогналите с Ботев не са свободни агенти

14:41
Георги Градев: Разтрогналите с Ботев не са свободни агенти
Георги Градев, който защитаваше Ботев Пловдив в делото срещу Георги Христов преди години, направи любопитно изказване, като твърди, че преминалите през Арбитраж футболисти, всъщност не са свободни агенти, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По думите на Градев, футболистите единствено са прекратили състезателните си права, но докато не прекратят и трудовите си договори с ПФК Ботев, не могат да преминават в други клубове.

"Всъщност и самото разтрогване е незаконно - състезателните права на футболист могат да се прекратят с даден отбор само, ако той вече няма и трудов договор. БФС не прекратява договорите на играчите, а само техните картотеки, но това не дава право на футболистите да отидат в друг клуб преди да прекратят трудовите си договори", заяви Градев.

"В момента нито един от играчите на Ботев Пловдив не е свободен агент, тъй като нито един от тях не е пратил заявление до клуба за прекратяване на трудовия си договор", твърди още Градев. Същото важи и за футболистите на Спартак Варна, които преминаха през Арбитраж, твърди лицензираният агент.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация