Изгониха Свен от Нотс Каунти

11:10
Изгониха Свен от Нотс Каунти
Свен Горан Ериксон вече не е част от Нотс Каунти, съобщава "Тaймс". Шведският специалист, който изпълняваше функциите на футболен директор в клуба от Лига 2, е напуснал "свраките", след като вчера клубът бе закупен от нов собственик.

Каунти вече е собственост на бизнесмена Рей Трю, който е бивш президент на Линкълн Сити.

Както е известно, "свраките" бяха изпаднали в сериозна финансова криза, след като милиардерите от "Мунто" решиха да спрат финансирането на тима и да се оттеглят в края на ноември миналата година.

Заплатата на Ериксон беше в размер на 250 хиляди паунда годишно, което явно не е по силите на Рей Трю.

"Този клуб не живее в реалността. Имаме спортно-технически щаб, който трудно би бил издържан и от отбор, играещ във Висшата лига. Ще трябва сериозно да затегнем коланите. Който си мисли, че дълговете на клуба са в размер само на 1,5 милиона паунда, жестоко се заблуждава. В близките месеци трябва да погасим над 4 милиона, за да може този тим да продължи съществуване. Мечтата за Висшата лига е доста нереална. Целта ни е да се опитаме да влезем в Чемпиъншип, но по начина, по който го направи Питърбъро. От днес нататък, ще трябва да се действа с ограничен бюджет", споделя Рей Трю.

Междувременно "свраките" се готвят за мача от 5-я кръг на ФА Kъп на гости на Фулъм в неделя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

onzzy
12.02.2010 11:17

аз пък разбрах че сам се е махнал