Знаете ли кой е вторият голмайстор в Манчестър Юнайтед?

12:42
Знаете ли кой е вторият голмайстор в Манчестър Юнайтед?
Любопитен факт показва статистиката на отбелязаните голове за английския шампион Манчестър Юнайтед през този сезон във Висшата лига. "Червените дяволи" са реализирали цели 62 попадения, което ги поставя на първо място по този показател.

Първенец по отбелязани за състава на сър Алекс Фъргюсън голове е английският нападател Уейн Рууни. 24-годишният футболист се е разписвал 21 пъти в противниковите врати от началото на сезон, като по този начин гордо стои начело на голмайсторската класация във Висшата лига.

Интересно обаче е кой е на второ място по вкарани голове за Юнайтед от изминалите 26 кръга в първенството. Справка в голмайсторската класация ни показва, че това е българският нападател Димитър Бербатов, който има 8 гола за сезона. Но това не е точно така.

Ако проследим авторите на головете за Ман Юнайтед през сезона, ще открием, че 10 от тях са реализирани от противникови състезатели. Така става ясно, че вторият реализатор в състава на "червените дяволи" дори не тренира под наставленията на сър Алекс, но има значително влияние върху представянето на отбора през този сезон.

В заключение можем да кажем, че Уейн Рууни, автоголовете и Димитър Бербатов са от основно значение за второто място на Манчестър Юнайтед във Висшата лига и изоставането от лидера Челси само на една точка.

Мачовете на Ман Юнайтед от сезона, в които съперниците си отбелязаха автоголове:

Астън Вила - Ман Юнайтед 1:1, Джеймс Колинс
Ман Юнайтед - Портсмут 5:0, Антони Вандер Боре, Ричард Хюз, Марк Уилсън
Арсенал - Ман Юнайтед 1:3, Мануел Алмуния
Бирмингам - Ман Юнайтед 1:1, Скот Дан
Хъл Сити - Ман Юнайтед 1:3, Ендрю Даусън
Ман Юнайтед - Болтън 2:1, Зат Найт
Ман Юнайтед - Съндърланд 2:2, Антон Фърдинанд
Ман Юнайтед - Арсенал 2:1, Абу Диаби

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nachoss
12.02.2010 05:20

Методиев, там ти е грешката брато. Повечето си мислите, че с 4-5-1 играем защитно, а в 90% от мачовете с тази тактика спечелихме. Защото хем упражняваме изключителна преса до падането на първия гол, хем на контраатаки сме ужасно добри. Арсенал два пъти ги заболя и то с по 3 гола на Емирейтс. А относно Бербатов, прав си какво може той, но не забравяй, че при САФ винаги сме имали бързи нападатели - Йорк, Коул, Кантона, Тевес, Рууни, Шерингам, Солскяер. Изключение е може би Рууд, но той пък беше машина. Доста рядко тараните се вписват в тактиката ни, затова може би нападател като Форлан не успя да се впише в състава. Oh, United we love you!

krasenco
11.02.2010 20:14

И аз да попитам:Как да вкара Бербатов на голям отбор,като не го пускат срешу тях?И като вкарвате някакви статистики от колко мача,колко е вкарал се запитайте в колко мача е играл 90 минути!Или го пускат 70-та мин. или го вадят тогава.А най-смешното е че имаме един футболист,който играе в толкова голям отбор(скоро едва ли ще има друг),а вие само го плюете!Направо сте жалки за мен!

teenage_head
11.02.2010 19:49

В момента се разделяте на две страни: "ЗА Бербатов" и "ЗА Манчестър Юнайтед"! Това е супер глупаво, защото, колкото и да не ви се иска, в момента те са едно цяло. Пожелавам на Ман нова титла, а на Бербатов- да му се дава повече шансове!

stihopletec
11.02.2010 19:28

Futbolfen ти от тази година ли си започнал да гледаш футбол ? Щом казваш, че Бербатов не бил вкарвал голове на големи отбори ... Този въпрос го задавам и на всички, които само плюят по Бербатов.

MeToDueB
11.02.2010 19:21

А относно Манчестър .. 99,9 процента от мачове, в които Бербатов не е започвал, като титуляр и през този и през миналия сезон .. Манчестър е играл много слабо .. губил е, завършвал е наравно .. или е печелил със случайни голове .. рикушети и автоголове, но почти никога .. освен последния път на Арсенал, Манчестър не е доминирал над голям отбор, когато Бербатов е отсъствал .. И ТОВА Е ЧИСТАТА ИСТИНА .. аз лично гледам абсолютно всеки мач на Бербатов .. и в Манчестър и от Тотнъм .. и казвам това, което е .. защото аз знам !

MeToDueB
11.02.2010 19:20

Бербатов е играчът, който може да ме накара да гледам всеки мач на Юнайтед .. без Бербатов .. този отбор се превръща в едно нищо .. просто скука .. няма атракция, само някакви си футболисти, които се мислят за играчи и се лакомят от всяка една ситуация .. грозен футбол .. и това е, а когато Бербатов е на терена .. започва шоуто .. елегантните красиви докосвания и невероятните пасове и голове .. това е големия играч .. но все пак .. не уцели на отбор, каквото и да си говориме .. в Манчестър всички са някакви псевдо играчи .. лакомии разни .. Барса ги съсипа на финала .. това е отборът .. няма грам лакомия .. само отборна и красива игра .. за там беше Бербатов .. но и Ибрата ще спаси положението.

teenage_head
11.02.2010 19:17

И аз, ако не бях фен на Ман, щях много да ги мразя. То не са титли, не са чудеса! *beer*

MeToDueB
11.02.2010 19:13

Рууни, който безспорно е голям играч, но не чист централен нападател .. играе назад, напред .. и Сър за това го предпочита, когато играе само с един нападател .. Бербатов не е толкова нахъсан и устремен да се бори в дефанзивната линия .. и това е нормално, та той е нападател .. който организира играта на отбора, вкарва голове .. прави невероятните елегантни докосвания за публиката с невероятната си техника .. красивите извеждащи пасове и голове са негово дело .. и ако не е той .. в Манчестър атракция няма да има *wink* Рууни само си тича .. като луд, вкарва си голове от голлинията .. не уцелва вратата от далеч .. техника няма кой знае каква .. е това ли искате да гледате ? Скучен футбол .. по-добре гледайте борба .. някакво ръгби или .. все ще е същото

MeToDueB
11.02.2010 19:11

Малко си го гледал Бербатов .. футболфенче. Бербатов е вкарвал много важни голове в Тотнъм .. на Челси, Арсенал .. ПСВ, когато класира отбора напред в Уефа с мощно вуле .. 1-1 над Манчестър, когато вкара на сегашните си съотборници .. и още и още много мачове мога да изредя .. да не говорим тези за Леверкузен .. и е вкарвал на Реал, Ливърпул в това време .. Байерн .. има много важни голове срещу много силни противници, но в настоящето .. от Ман Ю .. той е допринесъл доста за титлата през миналата година с головете си .. и през тази, когато с негови голове отборът повеждаше или се връщаше в мача, но е истина, че голът му срещу голям отбор - Челси за 0-3 е само 1 .. защото Бербатов е бил използван рядко в мачове срещу големите отбори .. и не защото е слаб, а защото Сър Алекс е страхлив .. предпочита да играе защитно с 4-5-1 .. .

Rusiq111
11.02.2010 17:31

Не съм фен на Манчестър,но ако разгледате автоголовете на другите отбори при всички просто футболистите са заставали на пътя на топката ( с изключение на 1-2)което може и да се счита за гол на някой от техните футболисти .

Futbulfen
11.02.2010 17:19

TigerJK,да приемем,че Ман Юнайтед те интересува..до кога ти (и другите на твоето мнение) ще чакате Клеопатра да се поразмърда и да вкара някой и друг гол на голям отбор,в голям мач,който да кажем да реши титла,купа,Шл или каквито и да било. Лично мен играта му ме изнервя и гледам с радост и наслада Юнайтед когато той е на пейката. бербатоФ не само,че не е за Юнайтед..той им пречи..до кога?! Кога ще го разберете?! *sick*

thinker
11.02.2010 16:48

Tearstained написа:
За нас остават титлите - а на вас плюенето във форумите *lol* Честито на печелившите *lol*

*thumb_up*

leketoo
11.02.2010 16:07

Манчо са най-големите калитари! Пълни убитаци, дано Милан да ги тресне *joking*

TigerJK
11.02.2010 15:57

Futbulfen, не съм много съгласен за Бербатов. Е да, може и повече, ама миналия сезон главната причина да не вземат ШЛ беше лакомията на К.Роналдо. Явно знаеше, че ще ходи в Реал и искаше да има възможността още отначало да се перчи пред Барса. Вярно, че и Бербо влезе тогава, но за толкова малко време дори не можа да усети какво се случва *wink*

Hella
11.02.2010 15:36

Хахаха за и за това да се хванат, нещастна работа. Нямате си работа ей

krasenco
11.02.2010 14:06

Ей много сте зле бе!Сега автоголовете били причината.Докато вие все си намирате причина,ние продалжаваме да си редим титлите *thumb_up*

rosicky7
11.02.2010 13:48

когато спре да ги вързва ще са видят сами какви са ..

marian4y
11.02.2010 13:39

Теарстаинед не подозираш колко си прав *wink*

Futbulfen
11.02.2010 13:39

Мн точен коментар на човека под мене..завистта е много голяма,а злобата умножена по 2! Юнайтед е най-големия отбор на острова и за разлика от други кубчета ( ц(*ка (цдна)например) не лежи на стари лаври..трофейте валят акто снега тези дни в България.Няма да се учуда,ако вземат и ШЛ,но и това си има свойте изисквания..според мене единствения проблем на Юнайтед е мързеливия,ялов и безволев БербатоФ.Махне ли Фърги нашио..Юнайтед ще направи требъл!

Tearstained
11.02.2010 13:30

За нас остават титлите - а на вас плюенето във форумите *lol* Честито на печелившите *lol*

Tearstained
11.02.2010 13:28

Бухахаха,Бухахахахаха,ми то освен да се смеете завистливо друго няма кво да правите,деба и комплексираните мишоци.Съдиите тва,автоголовете онова,късметът не знам си какво.Как един път според вас Юнайтед не игра добре бе ! Да кажеш за един отбор,че е смешен,при положение,че е спечелил 11 шампионски титли за последните 18 години и освен това 2 пъти Шампионската лига,да не говорим за другите трофеи,това означава,че или си пълен малоумник или просто завистта те е погълнала изцяло и говориш пълни глупости.Тази година Юнайтед пак ще е шампион,защото са отбора с най-голям опит и ще издържат на напрежението.Вече толкова месеци без титулярната двойка централни бранители и все пак само на точка от лидера - това говори само по себе си.

manunited666
11.02.2010 13:23

Съжалявам ама дузпите са 4 а вкараните са 3 , вообще не са много.За Челси са 5 например.Не знаеш и блафираш.Или просто вече на инерция си говорите за дузпи и съдий. *lol*

FabreGaSsSs
11.02.2010 13:18

Защо ли тази новина не ме изненадва
Това че Манчо е най-подпирания и най-късметлийски отбор в Англия го знае всеки дори и заблудените им фенове*wink*
Е значи трябва да отбележим че след автоголовете и Бербо на почетното 4 място на реализаторите са и съдиите коита са отсъдили не малко дузпи този сезон *lol*

manunited666
11.02.2010 13:12

Най-смешния ? Ахахахахахха ако Юнайтед е най-смешния то тогава незнам Ливърпул каде да ги сложиме.В последните 3 мача Юнайтед разцепи противниците и едвали заради автоголовете земаха 7 точки.

Tzeko90
11.02.2010 13:07

Определено най-смешния отбор във висшата лига в момента *stop* *lol*

rockamring
11.02.2010 13:02

*lol* големи смешници са или побеждават с автоголове или с някой случаен гол в 95 минута *lol*

manunited666
11.02.2010 12:53

В последните 3 мача има 5 автогола за Юнайтед но и в трите мача Юнайтед разцепи противника.Първо бяха дузпите и съдията , този сезон са автоголовете причината Юнайтед да се бори за титлата.Всяка година е нещо ново.

Lollipopp
11.02.2010 12:51

друго си е да дадеш 30млн. и нападателя ти да е по зле като резултатност дори и от късмета *lol*

martototo
11.02.2010 12:48

Ей кво от това ? Бербатов пак си остава трагичен *cigarette*