Италианците отказаха условията на Берое, клубът няма да се продава

16:42
Италианците отказаха условията на Берое, клубът няма да се продава
Днес от 9:30 часа в хотел "Верея" в Стара Загора се проведе среща между Съвета на Директорите на Берое и италианските кандидати за собственици на Берое. Срещата продължи около час и половина и приключи с несъгласие на инвеститорите с предложените им условия от ръководителите на "зелените", информира Берое Online. Италианците са направили и среща с кмета на града проф. Светлин Танчев. На този етап медията на Стара Загора не знае повече подробности за срещата с градоначалника.

На срещата с ръководството на Берое присъстваха Антонио Реки и авдокат Анджело Масони, които се представиха като кандидат-собственици на клуба. През цялото време на преговорите в лоби бара на хотела бе и Серджио Борго. Тримата са бившите заинтересовани за акциите на Ботев (Пловдив) инвеститори, както Beroe Online писа рано тази сутрин. Учудващо е че на срещата Реки се опита да убеди шефовете на Берое, че не е бил в Ботев (Пловдив).

Според думите на италианеца те са частни лица инвестиращи в редица европейски клубове като Милан, Лацио и Наполи и искат силен отбор в България. Италианците поискаха веднага сключване на договор, като увериха беройските шефове, че имат в наличност 2 милиона евро в австрийска банка и веднага могат да ги пренасочат в сметка у нас, за да издържат Берое. Освен това бизнесмените от Апенините са били категорични, че са изготвили бизнес план, който обаче забравили и не носили със себе си и не представили на управата на "зелено-белите".

След внимателно изслушване на италинците, ръководителите на Берое са поискаха ясни гаранции, че няма да има проблеми с финансовото обезпечаване на клуба. Предложено им бе по сметка на Берое да се внасят по 100 000 евро месечно в продължение на 1 година, след което, ако това условие се спазва, акциите автоматично да отидат в ръцете на новите собственици. През това време именно те ще могат да управляват всичко в отбора, а сегашното ръководство ще изпълнява само надзорна и контролна функция. Тази идея обаче не бе приета от Реки и Масоне и така преговорите приключиха.

След гласуваната субсидия от общината и предстоящото сключване на спонсорски договори с няколко фирми, финансовата криза в Берое постепенно се неутрализира. Вече са в нормален ритъм плащанията към футболистите, а задълженията отбора са в нормални рамки и скоро те също ще бъдат погасени напълно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация