Тевес и Адебайор направиха разликата с Болтън, Марто остана резерва (видео)

23:38
Тевес и Адебайор направиха разликата с Болтън, Марто остана резерва (видео)
Отборът на Манчестър Сити победи състава на Болтън с 2:0 в среща от английската Висша лига. Попаденията за "гражданите" отбелязаха Карлос Тевес от дузпа в 31-а и Емануел Адебайор в 73-а минути.

Българският национал Мартин Петров бе оставен на резервната скамейка на "гражданите" и не се появи в игра. В атаката на тима на Сити бяха предпочетени Карлос Тевес и Емануел Адебайор. Дебют за състава на Роберто Манчини направиха новите попълнения Патрик Виейра и Адам Джонсън.

През първите 45 минути двата състава предложиха доста динамична игра, а опасностите се редуваха пред двете врати. В формацията на "гражданите" най-силно впечатление направи представянето на дебютанта Адам Джонсън, който се превърна и в главно действащо лице при ситуацията за дузпата. В 31-а минута бившото ляво крило на Мидълзбро проби по чудесен начин по лявото крило и след серия от финтове навлезе в наказателното поле, където бе фаулиран от Пол Робинсън. Главният арбитър не се поколеба и отсъди най-тежкото наказание в полза на домакините. Карлос Тевес застана зад бялата точка, стреля силно в средата на вратата, топката се отби в тялото на Юси Яскелайнен и влетя в мрежата. В състава на гостите много приятно впечатление направи преотстъпеният от лондонския Арсенал Джак Уилшър, който създаде няколко доста сериозни опасности пред вратата на Шей Гивън, но стражът показа нужната класа при ситуациите.

През втората част съставът на Болтън се опита да върне попадението пасив от първото полувреме и създаде няколко добри възможности за гол. Кевин Дейвис и Тамир Коен можеха да изравнят резултата, но неточности при завършващата фаза лишиха гостите от попадение. На свой ред Карлос Тевес разтресе горната греда над Яскелайнен след изпълнение на пряк свободен удар в средата на полувремето. Търпеливата игра на Сити даде резултат и в 73-а минута тимът дублира аванса си. Дефанзивният полузащитник Патрик Виейра отправи страхотен пас от центъра на терена към избягалия от засадата Емануел Адебайор. Тогоанският нападател овладя на гърди и след удар от воле узакони победата на "гражданите". Гостите можеха да се върнат в мача в 82-а минута, но останалият сам срещу Шей Гивън атакуващ полузащитник Лий стреля в тялото на вратаря. В заключителните минути на срещата центриране в наказателното поле на "гражданите" бе засечено от Елмандер, но топката срещна дясната греда на Гивън.

Манчестър Сити - Болтън - 2:0

1:0 - Карлос Тевес - 31 мин
2:0 - Емануел Адебайор - 73 мин

Ето и стартовите състава на двата отбора:
Манчестър Сити: Гивън, Забалета, Туре, Компани, Бридж, Виейра, Де Йонг, Бари, Джонсън, Тевес, Адебайор

Болтън:
Яскелайнен, Стейнсон, Робинсън, Найт, Рикетс, Лий, Муамба, Коен, Уйлшър, Кевин Дейвис, Елмандер


Видео от мача вижте ТУК!

В другите срещи от Висшата лига на Англия днес, които започнаха в 21:45 часа:
Портсмут - Съндърланд - 1:1
Уигън - Сток Сити - 1:1


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stell
09.02.2010 23:45

тя разликата е много по голяма сега къде са критиците на моя отбор смешници сити ще е 4-ти *beer*

rusnacheto
09.02.2010 22:48

никаква дузпа нямаше .. ама айде дано бият

bayernmunchen2
09.02.2010 21:59

а ве кви са тея ман сити та пускат теми за тях сиг само заради Мартин Петров като се махне от тоя отбор сиг 1 тема няма да видим за тях ще ги забравим *lol*

MISTERIY
09.02.2010 21:18

Докато го пускаше в игра само победи и изведнъж спря да го пуска да играе. Тая простотия и манчини ли го е фанала. Сега иска и него като Хюз да му бият шута