Италиански интерес към Берое

20:33
Италиански интерес към Берое
Редица електронни медии съобщиха вчера в емисиите си за интерес на италиански инвеститори към акциите на Берое. Все още няма официално потвърждение дали става дума за същите бизнесмени, които месеци наред имаха намерение да закупят ценните книжа на Ботев Пловдив, съобщава Берое Online. Стана ясно също, че ръководството на Берое в лицето на Председателят на Съвета на Директорите на клуба Дамян Георгиев и изпълнителният директор Геньо Петров ще се срещнат с кандидатите в сряда. По информация на Beroe Online бизнесмените кацат на летище София в 17:40 часа днес със съвместен полет на Al Italia и България Еър и утре ще пътуват за Стара Загора като с тях ще бъде бившият председател на Надзорния съвет на тима ген. Йордан Димитров.

Ръководството на Берое пък разпространи чрез пресслужбата отворено писмо до медиите във връзка с предстоящите разговори с цел да предотврати възможни спекулации.

Ето и текста му:

"Във връзка с появилите се информации в спортните сайтове, че италиански бизнесмени са проявили интерес към акциите на Берое и искат да станат собственици на клуба, уточняваме, че преговори до момента не са водени. Опознавателни разговори между Съвета на директорите на Берое начело с Дамян Георгиев и кандидат-инвеститорите наистина ще се проведат в сряда.

С оглед на значително подобрената финансова ситуация в Берое и редуцираните задължения, шефовете на старозагорския отбор са категорични, че няма да предявяват никакви финансови искания към евентуалните собственици, т.е. акциите на клуба не се продават, а на практика се подаряват. Важно е обаче да се знае, че ръководството на Берое ще провери детайлно бизнеса на италианските инвеститори, а освен това ще иска и ясни гаранции, че те ще успеят да обезпечат финансово клуба, което да осигури стабилна издръжка на Берое, за да заеме тимът подобаващо на историята и традициите му място.

Нека да е ясно, че с отпуснатата субсидия от общината и предстоящото сключване на спонсорски договори ситуацията в Берое постепенно се нормализира и прехвърлянето на акциите няма да става на всяка цена!"


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация