Стоилов: Всеки мач в групата ще е като финал за нас

13:55
Стоилов: Всеки мач в групата ще е като финал за нас
Националният селекционер на България Станимир Стоилов заяви, че всеки мач в нашата квалификационна група за Евро 2012 ще е като финал за "трикольорите".

"В нашата група всеки мач ще е като финал. Не трябва да се губят никъде излишни точки, както се случи в предишните квалификации. Тежестта за класиране на голямо първенство винаги е стояла върху този отбор. Въпросът е от изключителна важност, защото може да се окаже, че тези квалификации ще се бъдат последни за т.нар. ни \'златно поколение\' и една от последните надежди за класиране на голям форум. Тук ще е от особена важност да поемем повече отговорност с играта си и да преодолеем пречките пред треньорите и играчите. Надявам се, че играчите ще осъзнаят това. Опасявам се, че след тях ще има голяма пропаст и дълго време ще трябва да се лутаме в квалификациите. Ако не успеем да се класираме ще е най-лесно да се посочи виновникът, който ще бъда аз. Това не е важно сега, моят апел е България да подкрепи националния си отбор. Имаме шанс да се класираме директно, или да преминем успешно през баражите", каза Стоилов.

Той заяви, че е гледал всички мачове на българските отбори от подготвителната фаза, само на Левски - не, но това ще се случи до края на подготвителния лагер на "сините" в Кипър.

"Нови неща в българския футбол на този етап няма. Отборите все още се подготвят за началото на полусезона. Гледахме отборите по няколко пъти, както и играчите в чужбина. Левски ще гледам в последните два мача. Не очакваме играчите да са в блестяща форма. До началото на шампионата има 20 дни, така че футболистите имат време да се подготвят", коментира селекционерът.

Той добави, че за контролите на представителния тим се водят разговори за месец май максимум до седмица след края на първенството за една или две контроли.

"Имаше предложения от страна на Аржентина, Парагвай, Чили", каза наставникът.

Младият специалист отговори на въпрос и относно невъзможността на звездата в тима Димитър Бербатов да отбелязва на големи отбори.

"През последните години се надпреварвахме да вкарваме на големите отбори ... Бербатов няма проблем с това, България има. Бербатов е най-титулуваният български футболист. Не бива да бъде нападан толкова много. Естествено, ако има проблеми да играе по-малко и дори да остане резерва. Не смятам, че най-добрия вариант в момента е да изливаме гнева си и да правим номера на най-добрия си футболист. Колкото до операцията му, когато стане факт ще мислим, имаме и други опции", обясни Стоилов.

"До 15-16 февруари ще бъдат поканени играчите от чужбина за контролата на 3 март. За играчите в България това ще се случи преди първия кръг в първенството", каза още селекционерът.

Според него най-проблемният пост в отбора е защитата, която като цяло трябва да подобри играта си, но най-вече трябва да се обърне внимание на двойката ни централни защитници.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
15.02.2010 23:29

Мисля, че "специалиста" Стоилов е имал предвид, "Всеки мач в групата може,...да ми е последен"...?! *lol*

Fabregas_boy
09.02.2010 20:38

Нека сторим статистика на последните ни мачове с тези отбори-с Англия не сме се срещали скоро,но мисля че последния ни мач с тях беше X.От Уелс паднахме на стадион ,,Лазур",с Швейцария сторихме равен,Черна гора-победа и равенство.Имаме шансове,АКО се стегнем срещу черногорците(както в София),Швейцария мисля,че можем да ги бием,от Англия си падаме,най-много равен при домакинството,Уелс може яко да ни хлъзне заради Рамзи,Гигс,Бейл и Белами *beer*

fatalniq
09.02.2010 19:06

БИЕМ УЕЛС,ЧЕРНА ГОРА И ШВЕЙЦАРИЯ КАТО ДОМАКИНИ И КАТО ГОСТИ,ПРАВИМ 2-2 В АНГЛИЯ,И ПОСЛЕ ГО УТРЕПВАМЕ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ С 4-1 С ХЕТТРИК НА БЕРБАТОВ И СЕ КЛАСИРАМЕ *thumb_up*

Lollipopp
09.02.2010 18:40

прав е човека , защото от групите няма да излезнем *lol*