Сираков: Ще се опитаме да направим добра програма

13:26
Сираков: Ще се опитаме да направим добра програма
Директорът на националните отбори Наско Сираков заяви, че българският щаб ще направи всичко възможно "лъвовете" да договорят добра програма за квалификацията за Евро 2012.

България ще играе квалификации за шампионата в Полша и Украйна с отборите на Англия, Швейцария, Уелс и Черна Гора. Сираков заяви:

"Ще поставим исканията си на срещата с останалите представители на отборите от нашата квалификационна група. Ясно е, че никой няма да се съобразява с нас и ще се опитаме да защитим колко се може интересите си. Ще си отстояваме позициите и се надявам в крайна сметка да сме доволни от програмата. За мен лично добра програма ще е да сме домакини в първите четири мача. Има само месец до датата на срещата. Все още нямаме уточнена стратегия, но и да имаме, няма да я обсъждаме пред медиите."

Бившият национален нападател на България продължи: "Надявам се и този път Бойко Борисов да познае и да успеем да се класираме. Не ме притеснява, че Капело ни е забравил. Нормално е отбор с футболни традиции като Англия да се чувства фаворит в групата. Те са си отбора - фаворит в нашата група. Надявам се с играта си по време на квалификациите да си заслужим Англия да гледа по-сериозно на нас. Швейцария са много сериозен отбор, но не бива да се плашим от тях. Специалистите твърдят, че нашата група е най-равностойна. Всички отбори, с изключение на Англия, се облизват за второто място, като Швейцария дори вече предявиха претенции да се борят за първата позиция."

Сираков коментира и появилите се информации, че е проверяван от данъчните власти, заради факта, че е едновременно член на Изпълкома на БФС и директор в тима:

"Не ме притесняват данъчните проверки. Всеки в България може да бъде проверен и ако има някакви нередности трябва да си понесе последствията. Но в БФС не работят глупави хора, така че те могат да преценят какви постове мога да заемам. Ако трябва да напусна някой от тях, ще го направя!."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация