Индийски милиардер купува Ливърпул

12:17
Индийски милиардер купува Ливърпул
Най-богатият човек в Индия Мукеш Амбани се очертава като новият собственик на английския гранд Ливърпул, съобщава британското издание "Таймс".

Мукеш Амбани е седмият по богатство човек в света и възнамерява да получи 51% от акциите на мърсисайдския клуб срещу сумата от 237 милиона паунда.

Както е известно американските собственици на Ливърпул Том Хикс и Джордж Жилет търсят купувач за клуба от началото на сезона, но офертите до момента са били за по-лако от половината акции на клуба. Двамата бизнесмени от САЩ са крайно непопулярни на "Анфийлд", като враждебното отношение към тях се увеличи значително, след като стана ясно, че замразяват проекта за нов стадион и нямат достатъчно средства за закупуването на нови класни попълнения в отбора.

Преди около две години Хикс и Жилет изпуснаха отлична възможност да продадат клуба, когато консорциум от Дубай предлагаше 500 милиона паунда за Ливърпул.

Според "Таймс", дори и Мукеш Амбани да не закупи акциите на Ливърпул, това поставя начало на наддаването за "червените", в което най-вероятно ще се включат богаташи от целия свят. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lamers_pro
09.02.2010 19:47

Дано да купи поне част от отбора!Става ми жал,че сме затънали в дългове (като Манчо),нямаме пари за нови футболисти,а проекта за нов "Анфийлд" е замразен!Янките НЕ разбират какъв велик клуб съсипват! *angry* *angry* YNWA! *thumb_up*

lar6
09.02.2010 17:16

Winner,не лъжете хората,а давайте вярна информация.....или сменете заглавието,този индиец няма да купи нищо,вижте офицялния сайт на Liverpool....

spitarata
09.02.2010 16:00

Еех са се чуда какво да кажа...хем нешта Циганин(Индиец добре) да има 51% от акциите на отбора, хем неискам ония тапи янки кадето са направо рода на Томов и Христолов...човека има пари, не ми е ,че е цигляк ,ако ще и негар да е ,но да е отговорен, най-малкото трябва да идва на почти всеки мач,не да се крие, да уважава трениора и феновете...

MVP_
09.02.2010 15:24

Силно се надявам да е истина това, защото е отвратително да гледам как любимият ми отбор не прилича на нищо година след година.

darkspeed
09.02.2010 14:57

Не разбрахте ли, че тия са пиявици като Глейзър? Няма да пуснат отбора, без да го изтискат максимално. За какво са им тия 230 милиона, като те смучат на сезон по 100 чисти.. Съшите боклуци са и Глейзър, само че те се правят на хитри.. Казват, че дават пари за трансфери, и наистина е така, обаче после преписват дълга на Юнайтед и всъщност не дават нищо.. На мен ми изглежда по-вероятно първите разкарани да са Глейзър, защото медийната и фенската атака срещу тях е доста по-силна. Не, че феновете на Пул не се опитват да изгонят своите, но го правят по прекалено мирен начин.. Докато феновете на Юнайтед всеки мач протестират срещу тях, спряха да си купуват сезонни карти за да печелят по-малко пари онези, измислиха специален символ против американците, а освен това преди време когато Глейзър гостуваха на Олд Трафорд феновете организираха блокада, заради която собствениците не можеха да си тръгнат доста време и викаха полиция *joking* . Въпреки, че съм фен на Манчестър, се надявам да се махнат и собствениците на Ливърпул, защото все пак те са единствения друг отбор с истински история и традиция в сегашната Премиершип *smile* . A фенчета на Байерн нека не съсипват и тая статия, гледайте своя отбор.

bayernmunchen2
09.02.2010 13:43

reddevil няма по среден отбор от юнайтед *lol* Ливърпул поне ще ги купят и ще се върнат там където им е мястото а вие с тея дългове ще го лапате яко това ви е последния добър сезно радвай му се *lol*

Bat_Vane
09.02.2010 12:41

Това е поредната лъжа ! 100 % съм сигурен !

nasran_chorbar
09.02.2010 12:31

Тоя е шурей на Прамод Митал, може Сашко Томов да е шефче в ливърпул след покупката *joking* а дано

gerrard9000
09.02.2010 12:25

дано да стане.хикс и жилет просто нямат средствата за да купуват нови играчи.дано да ни купи тоя богаташ *beer*