Ибра: В Италия мразят красивия футбол!

11:43
Ибра: В Италия мразят красивия футбол!
Златан Ибрахимович обясни липсата си на голове в последните мачове за Барселона с факта, че в момента той играе красив и зрелищен футбол и приоритетът му е най-вече "блаугранас" да печели по перфектен начин.

"В Серия А можеш 80 минути да не пипнеш топката, но знаеш, че ще получиш поне един или два шанса. Италианците изобщо не се интересуват от красив футбол. Затова и там се ценят толкова високо нападатели като Филипо Индзаги и Давид Трезеге. Това са хора, които могат да вкарат от половин положение", коментира бившият таран на Ювентус и Интер пред "Ел Периодико".

"Когато дойдох в Барса, се върнах сякаш във времето, когато играех в Аякс. На Ботуша не им пукаше за изящната, красива игра.Те се нуждаят само от 1:0. И ако някой им заговори за зрелищен футбол, те само ще попитат: Ок, ти игра добре, но не спечели нищо, нали?", допълва босненецът с шведски паспорт.

Аякс пък бе коренно различно. Там се е случвало да бием с 1:0 и да ни освиркват. Чудех се защо. Истината беше проста, феновете бяха свикнали да гледат зрелище и затова бяха недоволни, ако пожертваме красотата в името на победата. В Барса е почти същото", казва още Златан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

teenage_head
11.02.2010 19:31

Не си прав и аз мога да дам 1 пример: A.S. Roma - те играха много красив футбол миналия сезон, особено срещу грандовете. Този сезон, след смяната на Спалети, моите наблюдения са, че залагат повече на ефективност. Но все пак смятам, че Раниери си върши много добре работата. Иначе, Ибра, за Аякс съм съгласна.