Нефтен гигант плаща на шампионите

08:34
Нефтен гигант плаща на шампионите
Анжи Махачкала, където ще играят Тодор Тимонов и Юсеф Рабех, ще плати трансфера на мароканеца с пари от основния си спонсор "Дагнефтпродукт". Това е компанията, която през 1991 г. основава футболния клуб в кавказката република, която е част от Руската федерация, съобщава "7 дни спорт".

Анжи беше на крачка от сензационно представяне в първенството на Русия през 2001 г. Тогава новакът във Висшата лига насмалко да спечели бронзовите медали в шампионата на Висшата лига. Цяла година дагестанците шестваха победоносно, а в последния си мач се нуждаеха от равенство с Торпедо Москва. Злополучна дузпа при резултат 1:1 в 95-а минута лишава дагестанците от бронза. В турнира за Купата на УЕФА също идва нова неудача - европейската централа отказва да проведе мача с Рейнджърс в Махачкала и го насрочва във Варшава, където Анжи губи 0:1. След това тимът изпадна, а сега се върна обратно във Висшата лига.

Шеф на Анжи е ръководителят на "Дагнефтпродукт" Магомед-Султан Магомедов, чийто син е футболист в тима. Именно Магомедов основава клуба през 1991 г., а пет години по-късно привлича като треньор известния Едуард Малофеев. При него тимът играе отличен футбол в Първа лига, а голмайстор е клубната легенда Ибрахим Хасанбеков. Той става реализатор №1 на групата, а трагичната му гибел през 1999 г. кара шефовете на Анжи да извадят от употреба екипа с №11.

След гастрола в елита Анжи изпада през 2002 г. Сезонът е много мъчителен, като дагестанците драпат със зъби и нокти за мястото си в елита. Стига се дотам, че при спорно отсъждане на мач в Махачкала известният арбитър Валентин Иванов е отведен до видеоекран, за да му покажат, че не е прав. ФИФА и УЕФА се разгневяват много, тъй като видеоповторението не се приема във футбола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари