Берое с минимална победа над Калиакра

17:48
Берое с минимална победа над Калиакра
Берое записа първа победа в турнира "Албена Къп 2010". Възпитаниците на Илиан Илиев победиха с 2:1 като гост Калиакра Каварна. Точни за старозагорци бяха Иван Чергев в 21-а минута и Емил Рачев в 55-а. Заради изключително тежките атмосферни условия срещата се игра в две полувремена от 30 минути на изкуственото игрище в Каварна.

До последно срещата бе под въпрос заради силният вятър и снеговалеж в Източна България. Преди двубоят от двата щаба се разбраха ако метеорологичните условия затрудняват действията на футболистите срещата да бъде прекратена.

Домакините от Калиакра се приспособиха по-добре на тежкият терен и първи имаха възможност за гол. Още във 2-а минута Четин Садула проби от дясно и центрира към Диан Кателиев, който останал абсолютно сам във вратарското поле изпрати топката над вратата.

Три минути след това Иван Караджов стреля добре, но топката облиза гредата и излезе в аут.

В 15та минута Слави Жеков шутира добре от границата на наказателното поле, но вратарят на втородивизионният тим се справи.
След още три минути Станислав Бачев стреля право в ръцете на вратарят, след меле в наказателното поле.

В 21-а минута старозагорци откриха резултата чрез Иван Чергев. Таранът бе изведен от ляво по нападението на Берое и с хубав диагонален удар под плонжа на вратаря вкара за 0:1.

В 27-а минута Дончо Атанасов напредна по лявото крило, справи се със защитник на Калиакра и подаде прострелно в наказателното поле, където Николай Станков стреля в аут.

На полувремето Илиан Илиев извърши три промени в стартовият състав, като за първи път в игра от предсезонната подготовка се появи Петър Костадинов.

След три минути игра от втората част Иво Иванов опита да нанесе удар след центриране в наказателното поле на домакините, но бранител на Калиакра се намеси добре и изчисти в корнер.

Две минути по-късно Атанас Апостолов изведе Иван Чергев зад защитата на съперникът, но нападателят си поведе твърде силно топката и бе изпреварен от Радомиров.

В 38-а минута Иван Караджов стреля с глава над вратата на Пламен Петров, след центриране в наказателното поле.

Три минути след това Павел Ковачев се намеси отлично, след като блокира прострелно центриране от дясно на Четин Садула.

В 55-а минута "зелените" вкараха втори гол, като този път в прегръдките на съотборниците си бе младият Емил Рачев. Петър Костадинов намери с хитър пас по левия фланг Искрен Писаров, който центрира прострелно намирайки Емил Рачев. С плътен шут роденият в Казанлък полузащитник покачи на 0:2.

Две минути след това домакините върнаха едно попадение чрез Стоян Стефанов. След късо изпълнение на корнер двама футболисти на домакините са оставени абсолютно сами и за Стефанов не остана нищо друго освен от близка дистанция да вкара за 1:2.

До края на срещата Иван Петков пробва добър удар, но Пламен Петров успя сигурно да улови.

След днешната победа Берое се изкачи на първо място във временното класиране в група В на турнира. Утре младежкият национален отбор с Антонио Хаджииванов и Николай Янков в редиците си се изправя срещу Монтана. Третият двубой на старозагорци от груповата фаза на турнира е на 12 февруари от 13 часа, а съперник са възпитаниците на Михаил Мадански.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари