Рома излъга Фиорентина и се изкачи на второ място в Серия А

23:44
Рома излъга Фиорентина и се изкачи на второ място в Серия А
Рома победи Фиорентина с 1:0 като гост в среща от поредния кръг на Серия А. Въпреки че римляните се защитаваха през по-голямата част от мача, те в крайна сметка спечелиха трите точки и вече са втори във временното класиране на осем точки зад Интер.

Фиорентина напълно надигра своя противник преди почивката, но момчетата на Чезаре Прандели не успяха да открият резултата, въпреки че имаха три чисти положения за гол.

Раниери беше дръпнал "вълците" в тяхната половина и римляните разчитаха най-вече на контраатаки, които обаче през първото полувреме не доведоха до нищо сериозно пред Фрей.

В началото на втората час Рома можеше да открие в 47-а минута. Баптища изведе Рийзе по левия фланг, после топката бе върната на точката на дузпата, но шутът на Вучинич мина встрани от вратата.

В 55-а мнута Йоветич стреля опасно, Серджо обаче, плонжира и спаси.

"Виолетовите" доминираха и пропиляха още няколко добри възможности преди да бъдат наказани в 81-а минута.Пизаро центрира от корнер, Мексес свали топката с глава на крака на Вучинич, който с мощен шут откри резултата - 0:1.

Натискът на домакините в заключителните минути не донесоха успех и така "виолетовите" нещастно загубиха тази среща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
08.02.2010 00:30

Преди 2 години а не преди ва кръга исках да кажа грешка извинете

golemiq_geshan
08.02.2010 00:28

само да припомня , че преди 2 кръга отново изоставахме от така наречение "Доминант на ботуша" с 11 точки и кръг преди края едва не станахме шампиони след като изоставахме само с 1 ... Също така искам да припомня , че нея година бяхме гости на Интер които тогава можеха да увеличат преднината си и да сложат точка на спора за титлата вместо това Рома излезе с невероятна тактика и напълно надигра Интер който с един нелеп гол на капитана им (който аз много уважавам) Хавиер Санети от над 30 метра шут който освен безобразно лек и ненасочен се отклони в крак на играч на Интер , който пък освен всичко друго бе и в засада , която не знайно как не бе видяна и Интер се измъкна в 91 мин ... и после ми кажете , че Рома няма шанс за титлата *beer* *thumb_up*

magnezi
07.02.2010 23:52

Дано поне те направят нещо срещу принтерите ... *thumb_up* успех

valio_mm
07.02.2010 23:48

Евала момчета много важна победа!!! Forza Roma!