Президентът на Литекс: Марков най-добре си знае какво прави

16:36
Президентът на Литекс: Марков най-добре си знае какво прави
Президентът на Литекс Трифон Попов даде интервю за клубния сайт. В него той говори за представянето на "оранжевите" в първенството и евротурнирите, за целите на тима, за работата на Станимир Стоилов и публиката в Ловеч. Президентът на ловчанлии изрази и подкрепата си към работата на Пламен Марков в националната гарнитура и оптимистичното бъдеще пред "А" отбора ни.


- Г-н Попов, как според вас се представя Литекс до момента?


- В рамките на нормалното. Лично аз нито съм доволен, нито разочарован. Редуваме силни и слаби игри. Допускаме грешки. Така стоят нещата в първенството.

- Мнението ви за показаното от тима в турнира за Купата на УЕФА?

- За съжаление не успяхме да изпълним голямата цел – влизане в групите. Но хубавото е, че се представихме достойно срещу отбор като Астън Вила. Англичаните са от съвсем друга класа. Ние все още отстъпваме доста от такива отбори. Те са светлинни години пред нас.

- Астън Вила не изглеждаше толкова непреодолим отбор. Какво не достигна на Литекс в мачовете с англичаните?

- В първия мач играхме много добре. Но няколко индивидуални и груби грешки ни закопаха. Занапред не трябва да допускаме подобни издънки, ако искаме да сме голям отбор.

- Какви са целите на Литекс в първенството?

- Надяваме се на полусезона да не изоставаме от лидера с повече от 2-3 точки. Ако това се случи, шансовете ни за титлата се увеличават драстично. През пролетта програмата ни е по-лесна. Имаме осем домакинства и седем гостувания. Всички водещи отбори ни идват в Ловеч.

- Вярвате ли, че Литекс може да завърши есенния сезон на първо място?

- Вярваме, искаме го. Но и да не стане, шансовете остават. Стига да не изостанем на повече от две точки от първото място, както ви казах. В крайна сметка е важно как ще завършиш първенството през май.

- Защо за пореден път Литекс тръгна с големи амбиции, а след осмия кръг е на четвърто място?


- Вероятно, защото отборът ни е млад. А може би на моменти ни липсва и манталитет на победители. Знаете, че загубихме леко шест точки от мачовете с Ботев, Пирин и Черноморец. Ако ги бяхме спечелили, сега щяхме да сме на първо място в класирането. Животът обаче продължава. Гледаме напред.

- Кога футболистите на Литекс ще си променят манталитета?

- Когато започнат да побеждават наред. Тогава всичко ще си дойде на мястото. В крайна сметка този отбор наистина е млад и може би момчетата се нуждаят от малко време.

- Как ще коментирате работата на треньорското ръководство?

- Станимир Стоилов и асистентите му работят правилно. Професионално. Личи си, че искат да превърнат Литекс в отбор – победител. Всички в Ловеч се надяваме това да стане.

- Как ще коментирате факта, че няма футболист на Литекс в основния състав на националния отбор?

- Ивелин Попов беше в процес на налагане в титулярния състав, но изведнъж изпадна от него. Не знам защо. Странно е, че Михаил Венков отпадна от групата. България замина за Грузия, без чист ляв бек. Но националния отбор си има треньор. Пламен Марков най-добре си знае какво прави.

- Литекс продължава да страда от липсата на публика. Колко пречи това на отбора?

- Феновете на Литекс трябва да се гордеят с отбора си. И да идват по-често на стадиона. Призовавам ги.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация