Въвеждат строги санкции за уличените в уговорки футболисти и съдии

16:39
Въвеждат строги санкции за уличените в уговорки футболисти и съдии
Президентът на УЕФА Мишел Платини подчерта своята политика на нулева толерантност спрямо корупцията в европейския футбол. Французинът припомни непоколебимостта на Европейската футболна централа да се справи с проблема след последното заседанието на Изпълнителния комитет на УЕФА на 28 януари в столицата на Малта - Валета.

Истински проблем

"Ще използваме всичките си сили за борба с тези, които корумпират футболната игра" - каза г-н Платини. "Ако журналистите знаят предварително кой ще е победителят в мача, няма да има никакъв интерес към срещата и това би убило футбола. Наистина, това е един сериозен проблем."

Към това не можем да се отнесем несериозно

"Всеки хванат играч няма никога повече да играе футбол. Съдиите които корумпират футбола също никога повече няма да съдийстват. Всеки които корумпира играта в качеството си на президент на клуб или пък треньор, никога повече няма да може да изпълнява тази функция. Това е волята на президента на УЕФА и на Изпълнителния комитет. Към това не можем да се отнесем несериозно."

Система за засичане на незаконни залагания

УЕФА вече предприе стъпки да отдели средства за сериозна инвестиция в Система за засичане на незаконни залагания. УЕФА вече наблюдава и всички свои мачове, както и тези от вътрешните първенства на страните от техните първа и втора дивизия и мачове от турнира за националните купи. УЕФА помогна и на германската полиция в нейното разследване за уредени мачове, както и разследва няколко мача от турнирите в Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeviLLmaN90
29.03.2010 22:52

По смъртно немогат да ги спрат щото ако уличът Ман Ютд Барса или Реал приходите на УЕФА значително намаляват.!!!

ferdi_95
05.02.2010 21:07

Това според мен се случва във по-малките първенства, защото кой съдия ще е толкова нагъл и да рискува мястото си във елита (говоря за големите първенства) *wink*