Помощници на Мъри оглеждат Живко Желев и Асен Караславов за националния

08:35
Помощници на Мъри оглеждат Живко Желев и Асен Караславов за националния
Бившият защитник на Литекс Живко Желев е сред вариантите за трагичната в последните мачове защитата на националния ни отбор, пише "Труд".

Бранителят ще бъде наблюдаван в контролите на Стяуа в Турция, където клубният тим на бранителя е на лагер. Вече 30-годишният Желев смени румънския Оцелул с европейския шампион от 1986 година през януари. Желев изглежда логичен избор за Станимир Стоилов – има практика в клуб с амбиции, опит, а и класа.

Асен Караславов също е гледан под лупа за националния. Бранителят има едва няколко мача от лятото насам за Гройтер Фюрт, след като претърпя тежка контузия.

Мъри командирова своите помощници Цанко Цветанов и Красимир Безински за 10 дни в Анталия да наблюдават национали и кандидати за първия тим, които се потят в зимна подготовка и контроли. Двамата спецове си разделиха двубоите и ще хвърлят око на десетки футболисти и от чуждестранни клубове: Станислав Генчев и Живко Миланов от Васлуй, Велизар Димитров и Чавдар Янков от Металург Донецк. Разбира се, във фокуса на вниманието ще са най-вече деветте български отбора.

Стоилов предвиждаше също посещение в елитния турския курорт, но едноседмична визита в Барселона и предстоящото негово пътуване за Варшава промениха плановете му. В неделя в полската столица ще се тегли жребият за квалификациите за Евро 2012.

Цветанов и Безински ще гледат ЦСКА, Литекс и други родни клубове в Турция, но не и Левски, който е в Кипър. "Сините" проектонационали ще бъдат огледани от Стоилов в проверки след връщането от Агия Напа.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

durdorko
05.02.2010 12:06

ами пич не се е оправил даже контузията му се е влошила и май опреция трябваше(а може и вече да са я направили)

alexis_mashin
05.02.2010 09:39

добре, а някой знае ли какво става с Тунчев - оправи ли се от контузията? Влязох в страницата на Лестър, но освен че е играл 2 пъти и 1 път като резерва досега през сезона няма друга информация.