Президентът връчи българския флаг на олимпийската ни делегация

17:27
Президентът връчи българския флаг на олимпийската ни делегация
Президентът на Република България Георги Първанов връчи българското знаме на председателя на БОК Стефка Костадинова и на състезателката ни в сноуборда Александра Жекова, която ще бъде знаменосец на делегацията ни на Олимпийските игри във Ванкувър.

Церемонията по изпращането на делегацията завърши с наздравица, в която участва и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

"Събираме се тук за този символичен момент, в който ще връчим националния флаг на участниците в поредната зимна Олимпиада с пожеланието за едно добро, достойно представяне. Разбира се, България трудно би могла да се мери с някоя от северните страни, в които децата едва ли не се раждат на ски, прохождат в зимните спортове и въпреки всичко ние имаме своите достойни представяния в редица Олимпиади, световни и други първенства. За нас винаги е гордост да си припомняме успехите на Катя Дафовска, Евгения Раданова, Албена Денкова и Максим Ставийски, както и на много други наши спортисти, които успяха да защитят достойно името на спортна България. Сега нещата са много по-различни - в условията на криза, в условията на жестока конкуренция, нашият проектоолимпийки състав ще трябва да защити този авторитет. Аз искрено се надявам, че и сега ще имаме добри резултати, добро представяне и че ще защитим своето достойно място в списъка на олимпийските нации. На добър час!", каза Георги Първанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация